Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Sau am mai putea interpreta, poate, inclusiv în sensul că primul și al treilea erau în aceeași tabără, separați de cel care a văzut, în carte, înger.
De ce?
Pentru că, în timp ce primul s-a dovedit a reprezenta tipologia pesimiștilor și negativiștilor, cel de-al trelea s-a arătat incapabil de a depăși imediatul și de a pătrunde semnificațiile mai profunde ale realității. Astfel, cei doi, în ciuda diferențelor de percepție, ar putea fi plasați împreună, în contrast cu atitudinea celui capabil de a transcende realitatea imediată și de a discerne, dincolo și mai presus de aparențe, esența lucrurilor.
Ar putea fi și varianta aceasta corectă?... :)
|
ei bine, eu socotesc si a treia varianta
Pe masa se afla o carte. Deci certitudinea.
Primul exagera in sens negativist, o bacterie, desi vedea o carte, si al doilea exagera in sens pozitiv, un inger, desi vedea o carte. Si primul si al treilea sunt la extreme, si astfel vad totul denaturat, deci sunt in aceeasi tabara, denaturand certitudinea in sensuri diferite.
daca ar parasi extremele ar vorbi aceeasi limba cu cel de-al treilea. Iata comuniunea. pentru asta este nevoie de iubire si intelegere, de chibzuinta.
PS. editez intru-cat, fara sa vreau va impartasesc sentimentul ce il am. Parca am rezolvat amandoua laura o problema de matematica. Nu crezi?
Primul tindea spre minus infinit, al doilea spre plus infinit, al treilea se afla la mijloc. ca sa se intalneasca cu totii in comuniune si in perfect echilibru trebuie sa vina extremele spre mijloc. Adica primul sa tinda dinspre minus infinit spre zero, si celalalt sa tinda spre zero dinspre plus infinit. Punct terminus central zero.
Asta ca sa ne destindem un pic.