View Single Post
Vechi 01.10.2013, 00:21:22
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Femeia să-și urmeze bărbatul... în privința credinței?
Cred că, mai degrabă, fiecare dintre parteneri are datoria de a-și păstra credința, respectând, în numele iubirii, convingerile celuilalt.
Dvs ați scris atât de frumos și pertinent argumentat, într-un mesaj anterior, că religia se cuvine a fi trăită ca liant între oameni și că suntem datori de a păstra o atitudine tolerantă față de credințele celorlalți.
Dacă în relațiile cu străinii avem această datorie sfântă (de a le respecta libertatea conștiinței), cu atât mai mult (și mai ușor) suntem datori să respectăm, cu grijă și delicatețe, convingerile religioase ale celor dragi și apropiați ai noștri.
Faptul de a-ți părăsi credința nu este doar "un mic sacrificiu", credința fiind tot ceea ce o persoană religioasă are mai sfânt și scump în viață.
De aceea, consider că, fără a face vreun compromis în privința credinței proprii, putem continua o relație mixtă, prin bună înțelegere, toleranță, profund respect față de libertatea de conștiință a celui/ celei pe care îl/ o iubim.
La noi a fost așa: eu am fost "pescuit" primul, când eram adînc în nebunie și pregustam iadul. Apoi, văzînd cum am devenit, cum mă comport, ce simțiri noi am, și văzînd că eu și Tudor mergeam des la biserică și făceam rugăciuni seara, dimineața, la masă etc., soția mea a venit și ea, timid la început, cu noi.
Astăzi ne depășește cu mult, zic eu, în ce pot numi o credință vie, trăită. Mă rog, o mai concurează Tudor, cât de cât dar pe mine m-a lăsat cu multe bărci în urmă...

Trăiesc o mare bucurie că nu doar eu ci întreaga familie suntem duminica în aceeași biserică și facem seara, împreună, măcar un minut de rugăciune.
Reply With Quote