View Single Post
Vechi 13.10.2013, 23:05:26
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lady Brightside Vezi mesajul
Aoleu, hai ca nu trebuie sa fii ultra inteligent ca sa-ti dai seama ca e fictiune. Eu am citit cartile si mi-au placut foarte mult, dar realizez ca sunt o inventie si ca lumea reala e altfel.

Stii macar despre ce e vorba in ele? Unele intamplari de acolo sunt scrise intr-un fel anume ca sa arate cat de pretioasa este dragostea, loialitatea, prietenia, adevarul.

Dupa cum vezi, nu m-am apucat sa strig Azkaban in stanga si-n dreapta si nu fac ritualuri dubioase.

Iar daca asculti ce zice o "fosta vrajitoare", apai... Domnul fie cu tine!
-tu ti-ai dat seama ca e fictiune dar nu ti-ai dat seama ca ideile pline de magie si ocultism din cartile si filmele cu Harry Potter pot influenta copiii in rau
-da eu tin cont de ce zice o fosta vrajitoare care acum s-a intors la crestinism pt ca stiu si eu care am fost la yoga si am practicat magie ,vrajitorie...yoga...ca nu e de gluma cu aceste lucruri
-daca copiii sunt familiarizati de mici cu magia,vrajitoria,ocultismul...uitandu-se la filme cu Harry Potter si ale mizerii de la TV si citind astfel de carti, dupa aceea ne miram de ce se apuca de yoga,practici magice,oculte ,new age-iste...

"Iată cîteva remarci a unor tineri care au citit cărtile despre Harry Potter:

Craig Nowell (10 ani): As vrea să învăt blestemul Cruciatului (…) pentru a-l face pe nesuferitul meu profesor să sufere, pentru că mi-a dat note mici…
.

Bradley Winters (11 ani), si-a cheltuit banii de buzunar exact la miezul noptii de 8 iulie, cumpărîndu-si “Pocalul de Foc”, de asemenea el si-a creat propriul său club numit “Potterienii”, pentru distrugerea lui Iisus (…). Suma de 66,6 dolari(!) e oferită ca premiu oricărui membru care acceptă să blasfemieze numele lui Iisus si să-si facă semnul fulgerului pe frunte ( adică: lumina ce luminează “strîmb”sinonimă cu influenta sau lăsarea în voia Satanei). El afirmă: “cînd mă voi face mare as vrea să învăt despre necromantie putînd în acest fel să invoc “marii”demoni de pe pămînt.”

Redăm în continuare unele comentarii tipice ale copiilor care au citit toată seria de cărti dedicată lui Harry Potter:

1. O fetită de 12 ani scrie: “Am citit toate cărtile de 3 ori. Cînd le citesc călătoresc într-o lume magică. As vrea să devin si eu vrăjitoare.”

2. Un băietel de 10 ani afirmă: “E posibil ca în apropierea casei să existe un oras (…) întreg de vrăjitori. Doamna de peste drum e putin cam ciudată, poate că si ea e vrăjitoare”

3. O fetită de 9 ani zice: “Sunt o cititoare înfocată a lui Harry Potter si as fi vrut ca în lumea noastră să existe magie”

Consecintele povestilor lui Harry Potter

1. Familiarizarea tinerilor cititori cu vrăjitoria , ocultismul si demonologia.

2. Insuflarea fricii.

3. Transmiterea de mesaje anti-educationale/pedagogice."

http://carteromaneasca.wordpress.com...ul-diavolului/

Last edited by antiecumenism; 13.10.2013 at 23:10:49.
Reply With Quote