Citat:
În prealabil postat de glykys
Eu cunosc cel putin doua persoane care au terminat facultatea de sociologie, respectiv asistenta sociala si nu au loc social. Si sunt tineri. Nu e o idee buna.
|
Multumesc pt raspuns,si eu stiam de pe vremea cand eram in tara ca asistentii sociali stateau pe drumuri,cum este o vorba...
Problema este ca aceasta persoana este mai dificila si nu prea ii place mai nimic; daca nu s-a angajat pana acum intr-o scoala serioasa asa din pasiune de dragul unei cariere,acum sunt slabe sperante.
Eu una ,am epuizat sfaturile si discutiile cu ea pe aceasta tema. La cat de bine o cunosc ma gandeam ca o ocupatie in domeniul de infrumusetare i-ar fi prins bine:coafeza,cosmeticiana,manichiurista.
Din pacate, ii pare sub demnitatea ei aceste ocupatii.
Agent de paza nici atat,nici macar casiera la banca(aveam o prietena la banca Transilvania) fiindu-i teama de urmarile unor posibile incurcaturi cu banii).
Dupa felul in care pune problema imi dau seama ca are o criza de identitate,cat si un imens complex de inferioritate. Observ ca nu este interesata de aspectul financiar al problemei cat de impactul pozitiei de munca in sine.
I-am spus ca o coafeza sau o manichiurista fac bani foarte buni insa pe ea nu o gadila orgoliul la auzul acestora;asa a gasit asistenta sociala...probabi ca termenul in sine suna mai bine,mai sofisticat ,mai enigmatic decat prozaicul"coafeza".