View Single Post
Vechi 23.10.2013, 10:21:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Dupa felul in care pune problema imi dau seama ca are o criza de identitate,cat si un imens complex de inferioritate. Observ ca nu este interesata de aspectul financiar al problemei cat de impactul pozitiei de munca in sine.
I-am spus ca o coafeza sau o manichiurista fac bani foarte buni insa pe ea nu o gadila orgoliul la auzul acestora;asa a gasit asistenta sociala...probabi ca termenul in sine suna mai bine,mai sofisticat ,mai enigmatic decat prozaicul"coafeza".
Chiar vroiam sa zic, dar m-am abtinut ca na, nu erau informatii publice despre adevarata problema a verisoarei: e un topic fara speranta, poate in disperare de cauza?

Stii foarte bine ca ce vrea domnisoara practic nu exista decat cu megapile care nu le are prin sange, prin alianta ce sa mai vorbim.

Desi chiar si asa, cu sponsori care sa te intretina lunar si sa treaca peste toate magariile care le faci, mai rar, ce sa mai, un adevarat dar de la Dumnezeu.

Dar poate tocmai aici e buba, noi avem o poveste cu lenesul cu "muiati is posmagii?"

Aia nu-l intretineau oamenii, ci vroiau sa-l spanzure, chit ca le era consatean.
Si chiar si cand o aparut omul cu mila, s-o dovedit nedemn de ea.

Si mai e si vorba: lupul isi schimba parul, dar naravul ba, cel putin nu atat timp cat oaia e la o lungime de coltz.

Ar putea castiga binisor ca asistent social, dar nu in Romania, ci intr-o tara ca Italia, unde poti avea o casa, masa si bani frumosi ingrijind un batran.

Dar asta presupune fara doar si poate si chestii pe care le-ar vedea incompatibile cu "deminitatea" ei de persoana intretinuta de rude.

Asa ca, inca o data - e fara speranta.
Cel putin atat timp cat o sa aiba suficienti bani nemunciti, pentru ce ar trebui sa munceasca sau sa invete?
E mai simplu sa ceri de la cei cu mila beteaga.