Citat:
În prealabil postat de AlinB
Fii serioasa, sunt oameni care se impartasesc de ani de zile si nu simt mai mult decat ca au indeplinit un ritual si atat.
Pentru ca sa-ti dea un impuls duhovnicesc, Sf. Impartasanie trebuie primita cu o stare duhovniceasca adecvata.
Altfel, cum este si scris, poti sa te si pagubesti in loc sa te folosesti.
|
Eu stiu ce am simtit eu-Domnul prin Impartasanie m-a scos din moarte si m-a adus la viata. Si pe altii pe care-i stiu.
Din aceia de care spuneti eu n-am vazut. Or fi, nu zic, dar aceia nu inteleg poate despre ce e vorba si trebuie sa li se explice, ma gandesc...
Si apoi, nu stiu cine isi poate fabrica o stare duhovniceasca adecvata asa dintr-o data, Sfanta Impartasanie o primim cu smerenie pentru ca altfel murim, cadem in deznadejde, pacatuim, suntem prinsi de lupul cel intelegator. In plus, sufletul omului e schimbator (caci cine dintre noi poate spune ca e egal lui insusi mereu?), daca asteptam pana vine starea duhovniceasca adecvata...si care ar fi aia, de fapt? oare nu constientizarea faptului ca fara El nu putem face nimic?
Dupa cum zicea cineva (parintele Vasile Vlad de la Cluj) ne e frica sa ne impartasim, cand ar trebui sa ne fie frica sa nu ne impartasim.