Citat:
În prealabil postat de ioanna
De ce sa-l paraseasca daca e necredincios? Alaturi de ea, el va fi mereu cuplat la orizontul credintei, in timp ce ea va fi mereu in dialog cu necredinta. Alatuarea poate fi benefica pentru ambii, cel putin nu va exista sedentarism spiritual, ci dileme continue ce poate sa-i faca sa caute. Cred totusi ca n-ar trebui sa se grabeasca cu cununia religioasa, tratand-o superficial.
|
Poate sa stea necasatorita cu el si pana la adanci batraneti, si e chiar mai bine asa. Dar cum? Ca exista un mare dar. Fara sa aiba relatii intime.
Sfantul Apostol Pavel ne spune in Sfanta Scriptura ce este casatoria si de ce are omul nevoie sa se casatoreasca. Ne spune ca e mai bine ca omul sa ramana asa, necasatorit. Dar cei ce nu pot sa se casatoreasca. Ce sa nu poata? Ca sa nu desfraneze. Casatoria e necesara ca omul sa nu desfraneze, altfel poate sa stea necasatorit ca si calugarii.
Ori, daca sta cineva necasatorit si are relatii intime desfraneaza. Preotii, cel putin pe cei pe care i-am vazut, nu impartasesc pe cineva care traieste cu altcineva necununat. Iar oprirea de la Impartasanie era considerata si in trecut indepartarea temporara din Biserica. Conceptiile moderniste din zilele noastre au adus si ideea protestanta ca ajunge doar credinta, cand de fapt Sfintele Taine, si in special Sfanta Impartasanie erau baza.
I-am raspuns si Sofiei.