View Single Post
Vechi 22.11.2013, 19:28:48
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Dvs observați că pe topic-uri de genul acestuia se adună zeci de pagiini și sute de mesaje, iar pe thread-uri pe teme teologice, filosofice, științifice etc... densitatea virtuală a populației este incomparabil mai mică?
De ce oare?
Erau 2 psihologi pe forum, cred că ne-ar fi găsit explicații interesante pentru acest fenomen... Acum, din câte observ, nu-i mai avem printre noi... așa cum s-au retras (sau au fost excluși) mulți alți useri deosebit de inteligenți.
Întorcându-mă la întrebarea inițială (am făcut acea digresiune, cu gândul că-mi lipsesc foarte mult postările unor persoane precum domnul profesor Cezar, domnul N.Priceputu, domnul doctor Mihnea Dragomir, domnul protestant care-și spunea Pelerin spre Răsărit, dl avocat MihaiG, doamna psiholog heaven și alți câțiva colegi de forum, pe care nu i-am mai văzut demuult aici),
Din fericire nu mai e asa rau ca atunci cand erau o parte din cei enumerati de tine, cand certurile erau mai mari. Nu mai sunt discutii pe acele teme prea des pentru ca nu mai sunt useri care sa conteste invatatura ortodoxa sau sa ne indemne sa ne infratim cu penticostalii, catolicii, etc. Tocmai pentru ca unii din cei din lista ta au fost banati. Pe domnii MihaiG si Mihnea ii gasesti pe forumul catolic, MihaiG l-a cam terorizat pe dl. Mihnea acolo, s-au certat si ei pe acolo.
Pentru cam vazut ca pe lista ta sunt ori eterodocsi, ori ortodocsi care au o gandire modernista, de cateva zile am intrat pe niste bloguri neoprotestante, cu ocazia citirii despre convertirea unui baptist la ortodoxie. Si pe cel pe care am scris zilele astea era cineva care ma tot contra, cu ceilalti aveam discutii normale, tinand cont ca sunt neoprotestanti. Dupa cateva mesaje, tot insistand eu ce credinta are, imi spune ca e ortodox si ca a facut in trecut facultatea de teologie ortodoxa. Dupa ce m-a dojenit ca spun despre ortodoxie si critic alte credinte, in loc sa vad diversitatea benefica a cultelor (eu crezand ca e neoprotestant la inceput l-am intrebat daca neoprotestantii de la noi s-au clonat sau ne-au invadat din vest, de s-au inmultit dupa revolutie si nu vor sa converteasca pe nimeni), mi-a marturisit ca are un prieten bun baptist si l-ar durea ca acesta sa se converteaca la ortodoxie, ar insemna ca renunta la ce crede. De asemenea, mi-a mai spus ca e bucuros ca fratele lui s-a facut preot greco-catolic si spera sa isi dea materatul la Roma. Cam la asta duc ideile moderniste.