![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută!
Dvs observați câte SUTE de mesaje s-au acumulat pe acest topic? Dvs observați că pe topic-uri de genul acestuia se adună zeci de pagiini și sute de mesaje, iar pe thread-uri pe teme teologice, filosofice, științifice etc... densitatea virtuală a populației este incomparabil mai mică? De ce oare? Erau 2 psihologi pe forum, cred că ne-ar fi găsit explicații interesante pentru acest fenomen... Acum, din câte observ, nu-i mai avem printre noi... așa cum s-au retras (sau au fost excluși) mulți alți useri deosebit de inteligenți. Întorcându-mă la întrebarea inițială (am făcut acea digresiune, cu gândul că-mi lipsesc foarte mult postările unor persoane precum domnul profesor Cezar, domnul N.Priceputu, domnul doctor Mihnea Dragomir, domnul protestant care-și spunea Pelerin spre Răsărit, dl avocat MihaiG, doamna psiholog heaven și alți câțiva colegi de forum, pe care nu i-am mai văzut demuult aici), vă propun să comparăm numărul de postări și vizualizări al topic-urilor teologice, filosofice și științifice cu cel al postărilor despre cipuri, eutanasierea câinilor sau presupuse "erezii" ale creștinilor de alte confesiuni ("erezii" doar în virtutea faptului că pe ei nu-i considerăm ca "de-ai noștri", că altminteri, dacă ne-ar cere cineva să argumentăm teologic vreo idee în legătură cu diferențele interconfesionale... ne-am limita la veșnicul argument al autorității: "așa spunea și părintele X, că asta-i erezia timpurilor noastre"). Evident, nu doresc să cad în sofismul (sau paralogismul?) generalizărilor nejustificate! Fenomenul nu este generalizat pe forum, ci doar îngrijorător de des repetat. De exemplu, acum, în privința discuției acesteia (pe care, evident, nu am citit-o din lipsă de timp liber, dar și de interes), cum s-au adunat, oare, atâtea sute de postări??? Înțeleg să-și fi exprimat opiniile câteva persoane, ok, să se fi stârnit și o mică dezbatere (pe maxim 3 pagini), dar... sute și sute de mesaje? Până la urmă, aceste discuții se bazează pe vreun pericol concret? Și-a propus cineva să ne încalce libertatea, să ne controleze gândirea, să ne implanteze nu știu ce în organism sau să ne facă altceva de acest fel? Răspuns corect: nu! Atunci, decât să-i smintim pe atei - care vor citi, cu uimire și consternare, mesajele de aici -, vă propun să discutăm cu folos pe numeroasele topic-uri pe teme dogmatice, morale, filosofico-științifice etc etc și/ sau să deschidem altele noi. Ce credeți? Are sens ceea ce spun? :) Toate cele bune!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum asa? Eu cred ca exista o problema. Cei cu idei ca tine sunt o problema.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce a inceput Rusia va desavarsi America prin dictatura cipului si controlul total, spunea cineva. Cred a ideile tale vor avea mai mult succes decat ale mele, caci asa e lumea. Ai putea sa fii vremelnic bucuros, asadar. Fiecare pe drumul lui cu sau fara cip! |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
2. Chiar nu esti o problema pentru "sistem". Genul tau ai si eu, chiar se inghesuie la usa lor mai imulti decat au locuri libere. Dar esti un pericol totusi. Pentru tine insuti. Citat:
Paranoia se pare ca nu. Citat:
Citat:
Voi cu "agiornamento" aveti o problema cu asta? Sariti in brate la BOSV, nu ne lasati sa va incomodam. Citat:
Doar ca alea iti trebuiesc, nu te poti lepada de ele.
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Dupa cum vezi, exisa o singura persoana pe acest forum careia ii place sa invie de N ori acelasi subiect cu aceleasi argumente rasuflate, dupa principiul "daca le repet ca un papagal lumea ar putea sa creada ca sunt adevarate". Citat:
Citat:
De ex. esti invitata noastra sa intri pe topicul unde marele disparut M.D. jubila despre faptul ca greco-catolicii au reusit sa obtina in instanta nu's ce bunuri materiale/imobiliare de la ortodocsi. Sigur, asa, ca intre frati si desigur ca nu pot fi numiti eretici in baza unor astfel de diferente ireconciliabile, sunt mici neintelegeri de familie care in urma cu cateva secole (nu foarte multe) s-au rezolvat cu tunul dar ca si mataluta au lapsusuri si isi aduc aminte doar ce le-au facut comunistii care au incercat sa repare o nedreptate istorica, e drept ca au facut-o printr-o alta nedreptate si in stilul lor specific pentru care si ortodocsii au avut de suferit, dar asta nu scuza memoria scurta sau "adaptarile" istorice cu care isi justifica pozitia in prezent, o pozitie zic nu prea conciliabila cu ecumenismul care ni-l propun si tu il imbratisezi cu mare entuziasm. Oricum se pare ca lapsusurile reductioniste sunt foarte la moda. Citat:
Citat:
Evident ca n-ai citit topicul asta altfel n-ai manifesta aceasta dulce naivitate.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 22.11.2013 at 11:26:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru cam vazut ca pe lista ta sunt ori eterodocsi, ori ortodocsi care au o gandire modernista, de cateva zile am intrat pe niste bloguri neoprotestante, cu ocazia citirii despre convertirea unui baptist la ortodoxie. Si pe cel pe care am scris zilele astea era cineva care ma tot contra, cu ceilalti aveam discutii normale, tinand cont ca sunt neoprotestanti. Dupa cateva mesaje, tot insistand eu ce credinta are, imi spune ca e ortodox si ca a facut in trecut facultatea de teologie ortodoxa. Dupa ce m-a dojenit ca spun despre ortodoxie si critic alte credinte, in loc sa vad diversitatea benefica a cultelor (eu crezand ca e neoprotestant la inceput l-am intrebat daca neoprotestantii de la noi s-au clonat sau ne-au invadat din vest, de s-au inmultit dupa revolutie si nu vor sa converteasca pe nimeni), mi-a marturisit ca are un prieten bun baptist si l-ar durea ca acesta sa se converteaca la ortodoxie, ar insemna ca renunta la ce crede. De asemenea, mi-a mai spus ca e bucuros ca fratele lui s-a facut preot greco-catolic si spera sa isi dea materatul la Roma. Cam la asta duc ideile moderniste. |
|
|||
|
|||
![]()
Si Laura tot modernista.
Si Laura tot cu facultatea de teologie. Sa fie ceva putred prin unele facultati de teologie? Se pare ca este un obicei de a trimite absolventi la masterate in facultati neoprotestante/catolice? M-as mira ca pana atunci sa nu fie deja "preparati" nitel, deja de acolo ar fi un miracol sa nu se intoarca cu niste perspective "moderne".
|
|||
|
|||
![]()
Poate că este mai bine că s-au retras; au făcut una dintre alegerile cele mai potrivite după ce au văzut cu ce secături securiste "ecleziale ortodoxe" (adică pseudocreștine și antiortodoxe) au de a face pe acest forum. Și bine au făcut că s-au retras, scârbindu-se ca de niște hoituri împuțite. Și nu doar ei, ci și alții treptat, treptat s-au retras pentru că nu au mai suportat atmosfera irespirabilă și profund insultătoare pe care au creat-o preabunii "nkvd"iști "ortodocși". În asta se vede o mișcare de bun simț creștin a celor cu adevărat creștini ortodocși sau măcar oameni de un mare bun simț și de omenie. Știi cum este de multe ori în viață: "căruța plină" când coboară la vale nu face prea mult zgomot, nu se prea aude, nu e foarte "vocală", pe când "căruțele goale" fac zgomot mult și prost pe potriva goliciunii lor (interioare).
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce spuneti de actele biometrice? | Daniel777 | Stiri, actualitati, anunturi | 107 | 11.10.2010 23:02:47 |
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice | mihailt | Generalitati | 50 | 30.09.2009 18:22:02 |
Ce se incearca cu actele biometrice? | mihailt | Generalitati | 0 | 15.07.2009 02:30:05 |
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice | bunicu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.03.2009 11:20:37 |
Despre actele de identitate electronice si intimitate | BogdanF2 | Generalitati | 0 | 26.01.2009 20:23:30 |
|