View Single Post
Vechi 25.11.2013, 14:17:06
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aiurea, n-ai inteles.
Ideea era ca sunt explicatii pentru acele observatii, care nu implica neaparat sf -uri ca geocentrismul.

E drept ca asta implica sa realizezi ca Universul fizic e ceva mai mare si sofisticat decat asa cum se poate vedea cu ochiul liber, dar cred ca e un pas pe care l-ar putea face oricine are un minim de educatie, adica stie macar sa scrie si sa citeasca, nu mai zic de calculator si Internet, desi realitatea mintii umane se pare ca este si ea mai complicata de atat.

Se pare ca ai reflexul romano-catolicilor de acum cateva secole care vroiau musai ca geocentrismul sa triumfe pentru ca altfel, chipurile, pozitia religiosa, intemeiata de fapt mai degraba pe prejudecata, mit si superstitie decat credinta autentica, ar fi fost amenintata.
Atac la persoana fara nici un argument. Da eu m-am obisnuit cu asta. Orice se poate explica in 1000 de feluri. Dar ca sa gasesti explicatia adevarata ar trebui sa cauti dovada, nu s-o alegi din start pe cea care iti convine si sa ignori orice alta explicatie. Abia asta e reflexul romano-catolicilor.

Am mai auzit chestia asta cu universul mare si complicat. De parca Dumnezeu avea o galeata de material ramasa de nu stiu unde si trebuia sa fi facut doar pamantul, luna si soarele, eventual sa mai picteze niste stele pe cer ca sa avem noi la ce casca gura. Ce conteaza ca e mare si complicat ? Conteaza ca ideea ca am fi in centrul universului este plauzibila atunci cand o supunem observatiilor. Ca nu ne place, ca vrem noi sa traim in sec XXI si sa nu ne mai reproseze toti ca l-am omorat pe Galilei, ca este mai usor sa acceptam opinia imensei majoritati si sa nu ne mai punem intrebari, lucrurile astea sunt alta mancare de peste.
Reply With Quote