27.11.2013, 20:47:45
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Fireste ca stiu.
Acum vreo 2 ani ma aflam in sectia de politie in urma unei imprejurari. La un moment dat mi s-a spus ca trebuie sa fiu amprentat. Am spus ca refuz de vreme ce nu-s acuzat de nimic, la care politistii mi-au raspuns ca hai ca nu e mare lucru, ca si noi ne-am amprentat singuri, etc.
E treaba dumneavoastra, si probabil e una din cerintele meseriei le-am zis. Dar eu nu doresc sa fiu amprentat.
Vezi eu pot sa refuz daca exista o majoritate care gandeste ca asta e un lucru rau. Dar daca lucrurile se schimba, daca oamenii sunt speriati in fiecare zi ca sunt unii care vor sa ne faca rau si pentru asta trebuie sa fim ascultati, amprentati, urmariti, eventual sa sunam la politie cand plecam de acasa si sa le spunem unde mergem, sa punem bratari cu cip copiilor ca sa nu-i pierdem, etc, atunci in curand nu o sa mai pot nici eu refuza asta. Pe un individ ca mine o sa-l arate lumea cu degetul spunand ca "submineaza autoritatea statului ". Cine naiba i-a dat statului autoritatea asta nu ne spune nimeni. 
Deci eu ma asteptam sa fie mai multe voci care sa ceara statului sa inceteze cu asediul asupra vietii private si a dreptului nostru de a ramane anonimi.
|
Si eu ma asteptam sa fie mai multe voci, dar probabil din anumite motive nu se ia atitudine.
|