Citat:
În prealabil postat de aubergine
Si eu cam asta inteleg din cea a scris doamna, ca trebuie sa lancezim si sa pacatuim pentru ca oricum nimeni nu este virtuos si nici nu poate fi. Dupa ce ca spune prostii mai intentioneaza sa ii si sminteasca pe altii.
|
DE PACATUIT ORICUM PACATUIM, CA VREM, CA NU VREM. Dar aia nu inseamna ca nu trebuie safaci nimic impotriva pacatului, dar uite, poate sunt pacate de care in momentul asa nu ne caim. Ce facem, mintim la spovedanie sau cum procedam in cazul asta, nu ii zic preotului pacatul respectiv?! Asta nu inteleg eu cu spovedania. Se poate intampla ca efectiv sa nu iti para rau de un pacat pe care l-ai facut.
Nimeni nu respecta invatatura 100%, nici n-ai cum, ca esti om, nu robot. Dati-mi un exemplu in care un om oarecare a respectat/respecta invatatura crestina 100%. Chiar va rog.
Ce zice florin, e adevarat. Unui om nu-i sta valoarea in religie (care s-a inventat tocmai cu scopul e a manipulaoameii, da deh, nu acceptam asa ceva). Doi oameni care se iubesc se pot casatori oricum. Si sigur n-o sa-i desparta religia, in cazul in care chiar e iubesc.
De multe ori, a vazut si aici pe forum sfatur pentru cazuri din astea de genul: " lasa-l/las-o in pace ca nu e ortodox/ortodoxa, cauta-ti un ortodox/o ortodoxa." De parca cracterul si personalitatea omului ar avea ceva de-a face cu religia.