![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De asta majoritatea nici nu l-ar fi atins. De asta majoritatea nici nu ii intereseaza ce e moral si ce nu. De asta majoritatea are probleme dar chipurile nu stiu de ce si nici nu se folosesc din ele.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Daca as iubi-o si m-ar iubi cu adevarat, si ar vrea musai sa-si pastreze religia ei, si nu ar incerca sa ma determine a renunta la credinta ortodoxa, atunci nici o problema.
De exemplul aici in Husi avem si oameni de religie ortodoxa si de religie catolica, sunt si multe casatorii mixte, si nicioadata nu au fost probleme ori neintelegeri din aceasta cauza, nici macar inainte de 1989. Plus ca pana prin anii 60'' erau si destul de multi evrei in targ', ori iarasi nici cu acestia nu au existat conflicte etnice. |
|
|||
|
|||
![]()
Iar daca doi oameni se iubesc cu adevarat, atunci nici unul nu-i va impune celuilalt a-si schimba religia.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nimeni nu respecta invatatura 100%, nici n-ai cum, ca esti om, nu robot. Dati-mi un exemplu in care un om oarecare a respectat/respecta invatatura crestina 100%. Chiar va rog. Ce zice florin, e adevarat. Unui om nu-i sta valoarea in religie (care s-a inventat tocmai cu scopul e a manipulaoameii, da deh, nu acceptam asa ceva). Doi oameni care se iubesc se pot casatori oricum. Si sigur n-o sa-i desparta religia, in cazul in care chiar e iubesc. De multe ori, a vazut si aici pe forum sfatur pentru cazuri din astea de genul: " lasa-l/las-o in pace ca nu e ortodox/ortodoxa, cauta-ti un ortodox/o ortodoxa." De parca cracterul si personalitatea omului ar avea ceva de-a face cu religia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Va raspund: daca ma vrea musai de religia ei (in sensul de a aveea acceiasi religie) , ori incearca a-mi impune sa renunt la credinta ortodoxa pentru a trece la religia ei, atunci inseamna ca nu poate fi vorba de sentimente autentice din partea ei, si in acest caz, nu cred ca ar aveea rost sa mergem mai departe.
|
|
|||
|
|||
![]()
Oricum, pana in prezent nu am intalnit situatii de acest gen- ca religia ortodoxa care o am sa fie vreo problema pentru o femeie care am cunoscut-o, chiar daca ea nu era ortodoxa.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca s-a intamplat sau se va intampla ca o femeie pe care am cunoscut-o sau o voi cunoaste sa fie de alta religie, si doreste a-si pastra aceea religie, atunci cadem de acord sa nu discutam subiecte religioase in contradictoriu- doar cred ca se gasesc subiecte de conversatie destule!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|