Citat:
În prealabil postat de AlinB
Oricum, nu cred ca ai mancat tu prea multa spirulina sau muraturi sau bors sau drojdie de bere de atunci.
|
Spirulină o singură dată am mîncat cu paste, din alea verzi.
”Ești sigur” că murătulile, borșul și drojdia de bere conțin metilcobalamină? :) Adică vreau informații de pe saituri credibile.
De unde obține bacteria cobalt cînd punem varza, gogonelele sau castraveții la murat? În drojdia de bere se pare că ar fi:
http://www.lhsc.on.ca/lab/metals/elements/27co.htm .
Cică
Green leafy vegetables (oricare?!) ar avea 20-60 micrograme de cobalt la suta de grame
http://apjcn.nhri.org.tw/server/info/books-phds/books/foodfacts/html/data/data5p.html
Despre spirulină părerile sînt împărțite că ar conține b12.
Am întrebat pe net o nutriționistă vegană din Tm cît m-ar costa o întîlnire pentru a afla numele unor cărți serioase despre surse vegetale de b12 și n-a răspuns nimic...