Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Acum sincer, eu sunt curios ce crede fiecare despre lumea in care traim. Eu cred in creationismul biblic, intr-un univers si un pamant tanar < 10.000 ani, desi privesc cu simpatie si spre Intelligent Design atata timp cat nu sunt adusi in discutie alieni sau mai stiu eu ce. In schimb nu pot fi de acord cu evolutionismul ateist sau chiar cu cel teist in masura in care sunt oameni care sustin ca Dumnezeu nu stia un anumit lucru, ca sunt lucruri lasate la voia intamplarii etc. Mi se pare o tampenie sa vii tu sa spui ca stii ce nu stia Dumnezeu.
In schimb idea unui univers/pamant batran sau chiar idea unei evolutii planificate nu mi se pare total incompatibila cu crestinismul. Poate asa trebuia sa se intample. Dar eu personal nu am destule motive ca sa cred in aceasta idee.
|
Eu cred intr-o creatie/evolutie continue. Sa ma explic: stii, recent a fost descoperit un tapir nou undeva in Amazonia. Un tapir totusi nu o vrabie, nu ar fi scapat satelitilor care numara cite rosii am eu in salata la prinz. Deci...animalul acela pur si simplu...a fost creat. Fara tam-tam, surle-trimbite: discret, cum lucreaza Tatal si Fiul deopotriva, dupa marturia a Insusi Fiului.
P. S. si nu sunt lup in blana de oaie.