Ca sa ne continuam discutia am nevoie de consecventa. Daca ne contrazicem de la postare la postare si incercam sa aratam doar ca avem noi dreptate (nu sa sustinem o anumita idee) este inutil.
Citat:
În prealabil postat de Banikka
Sfântul Sinod" al BOR nu propovăduiește și nu a dat nimănui mandat și binecuvântare să propovăduiască "evoluția" despre care ne vorbiți, care va ajunge la modul cel mai sigur până la implantarea cipurilor.
|
Citat:
Am așa o senzație că spuneți lucrurile foarte apăsat accentuând pe BOR.
Vestea pentru dumneavoastră este că Biserica lui Hristos, cea Ortodoxă, nu se termină la hotarele jurisdicționale ale patriarhiei române. Prin urmare faptul că BOR susține o anumită poziție într-o chestiune nediscutată la nivel panortodox nu înseamnă că și ar avea vreo dreptate absolută.
|
Ne hotaram? In prima postare este sugerat (aproape este spus pe fata) ca BOR este impotriva cipurilor si in a doua ca BOR face nota discordanta de celelalte Biserici ortodoxe nationale.
Citat:
Dar am văzut că reprezintă pozițiile expirate ale catolicilor
|
Citat:
Eu nu am spus că ar fi vorba despre poziția catolicismului, ci a multor catolici cu care am vorbit și care în majoritate folosesc EXACT același gen de discurs, ba chiar aceleași cuvinte cheie: evoluție a societății, evoluție tehnologică și altele de genul.
|
Si lipsea fix ce trebuie ca sa induca in eroare: "unor". Daca eu spun ca cineva reprezinta pozitiile exprimate ale sectantilor ce se intelege? Din postare se intelege clar ca ar fi vorba despre pozitia BC.
Asa, "pozitia unor catolici".... De ce pozitia unor catolici? De ce nu si pozitia unor ortodocsi. Eu sunt ortodox, deci e si pozitia unor ortodocsi. De ce nu si pozitia unor protestanti (nu ca m-ar interesa pozitia lor)? Sau atei?
Citat:
Așadar BOR nu este singură pe lumea asta și nici nu va putea la nesfârșit să se comporte ca și cum atât poziția propriilor credincioși cât și a altor Biserici Ortodoxe sunt nule și inexistente.
|
Ma detasez si de atitudinile schismatice si care acuza BOR ca nu ar respecta invataturile Bisericii. Atat timp cat se fac afirmatii fara argumente discutia este inutila.