Citat:
În prealabil postat de Banikka
Ești paralel cu ceea ce am spus. Și nu am de gând să mă repet. Geocentrismul demonstrat pe care îl susține Biblia, și care poate fi considerat chiar ceva de genul unei învățături de credință având în vedere că este revelație divină, este contrazis de adevărul heliocentrismului în sistemul solar în care suntem. Despre învățătura Bibliei că soarele, luna și toate stelele de pe cer (iar acum se vede datorită științei și tehnologiei câte miriade de stele și de galaxii sunt în univers) își urmează cursul în spațiu în raport cu pământul (sau altfel spus că toate se învârt în jurul pământului) aproape că nu mai am ce zice. Perspectiva despre oameni pe care ne-o dă învățătura geocentristă a Bibliei este aceea a unor pigmei care se cred ei buricul universului; și toată această perspectivă este pusă pe seama revelației divine, negreșelnice.
|
Sincer, nu te inteleg. Nu inteleg ce e asa greu de priceput ca din perspectiva observatorului de pe pamant soarele se misca pe cer...sau sta fix in cazul unui miracol. De unde pana unde ideea cu geocentrismul ? Si nu conteaza ca pe cer sunt zeci sau triliarde de triliarde de stele. La fel ar arata lucrurile. La fel vorbim si noi azi, soarele rasare sau apune si pana la urma de aia avem si luna plina sau noua sau eclipse. Nu e nici o diferenta. Si nu e nici gresit, este mult mai simplu asa si este valabil pentru oricine, oricand ar fi trait si oricata scoala ar avea. Doar un robot care stie doar ceea ce il inveti tu sa stie si nimic mai mult nu poate face diferenta dintre ceva privit in ansamblu si acelasi lucru privit dintr-un anume loc.