Citat:
În prealabil postat de tyckus1987
Pentru mine nu este clar botezul si ma rog la Dumnezeu sa ma lumineze in privinta aceasta.
IIsus a fost botezat la 30 de ani. Nu am gasit nimic in biblie care sa reiasa ca botezul se facea la nastere. Nu imi este clar inca daca noi ortodocsii(drept credinciosi) care avem mai bine de 2000 de ani de istorie si atestari necontestabile si o multime de martiri de-a lungul istoriei am deviat de la credinta care are la baza biblia, facand botezul la nastere care nu este dupa biblie.
Indoctrinati suntem si noi si toate religiile lumii au cate o doctrina.
Habotnici sunt, spre deosebire de noi si ma intreb ce este rau in a sluji, a canta spre slava Lui si a te ruga lui Dumnezeu din toata inima si din tot cugetul si cu tarie nu superficial cum facem noi; de fapt nu asta vrea Dumnezeu de la noi ? Ma intreb care atitudini(ca pana la urma despre asta era vorba) ii plac lui Dumnezeu mai mult ? Am inteles tot din biblie ca trebuie sa ma smeresc in fata lui Dumnezeu, nu doar sa plec capul in jos.
Nu au sfintele taine - deacord cu tine.
Au cina Domnului, am mai zis.
Fetele cuviinciase, nu te contrazic, in bisericile in care am mers, nu am intalnit. Nu au fost foarte mari si multe.
In cele 10 porunci si in toata cartea legii nu interzice sa mergi in locuri in care se canta se inalta rugaciuni catre Dumnezeu.
Imi cer iertare daca te-am ofensat.
|
Hristos a fost botezat la 30 ani ,dar noi nu suntem Hristos ,pt Hristos botezul a fost mai degraba taierea imprejur ,de mic.
Acest botez a fost facut spre slava lui Dumnezeu ,desi Ioan i-a spus ca nu e vrednic sa Il boteze.La botezul lui Hristos s-a aratat sfanta Treime.
La noi sfanta Impartasanie e chiar trupul si singele Domnului ,citeste la Matei ,ultimele capitole .Deci nu comparam aici masa Domnului de la penticostali cu sfanta Euharistie ,cand il primim pe Domnul cum scrie la Evanghelie :"Eu voi petrece in voi si voi intru Mine"
Rugaciunea se face in biserica dar si acasa ,in camara sufletului cum ne recomanda Hristos.
Daca vrei sa afli mai multe ,cumpara cartea "Minuni savarsite in timpul sf.Liturghii" .
Dar cum deja esti prins ,nu vad cum ai putea sa pleci de acolo.Ramanand iti vei pierde mantuirea.
Hristos spune despre sectari ca sunt lupi in haine de oaie si ca dupa roadele lor ii veti cunoaste.