View Single Post
Vechi 09.01.2014, 13:17:03
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Păi eu îmi spuneam părerea! Doar unii insită să impună un punct de vedere...
Părintele nostru ne tot spune să cultivăm gândul bun, așa că am găsit de cuviință să spun și ceva bun la adresa părintelui Argatu.
În mod evident, unii dintre noi insistă pe unele abordări controversate ale acestui părinte. Totuși înțeleg că astfel de abordări nu au fost confirmate de un for în măsură să facă acest lucru.... Mă mir că unii creștini sunt în măsură să sesizeze înșelarea din anumite practici ale părintelui. Oare l-ați cunoscut nemijlocit? Sau de unde aveți atâta încredere în judecata/ rațiunea proprie??
Ma iertati daca v-am suparat cu vreun cuvant.
Dar, Mântuitorul Hristos nu face apel neapărat la voința noastră, care nu poate influența mereu spiritul de judecată, sau nu face apel la rațiunea noastră, deoarece celălalt poate evolua și noi nu putem ști acest lucru sau nu ne dăm seama de el.
Dar, cum am mai spus, este foarte greu sa ne dam seama cand suntem inselati. Daca eu am o parere foarte frumoasa despre practicile Pr Argatu, si vine un frate care contesta ca gresesc in a aprecia practicile Parintelui, primesc. Daca, prin rugaciuni,mi s-a relevat adevarul despre acest Parinte si sunt convinsa, atunci nu trebuie sa fac altceva decat sa ma rog sa i se descopere adevarul, si fratelui, ca mult poate rugaciunea cand este facuta in duh pentru celalalt.
In schimb, daca nu mi s-a relevat adevarul si n-am cercetat cu atentie Sf Scriptura si din tot ce se poate culege din invataturile Sf Parinti, dar m-am multumit sa-mi intaresc parerea din convingerile altora, fara sa-mi pun intrebarea daca convingerile lor sunt solide, atunci trebuie sa ma gandesc ca pot fi eu, cea inselata.
Reply With Quote