![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, Mântuitorul Hristos nu face apel neapărat la voința noastră, care nu poate influența mereu spiritul de judecată, sau nu face apel la rațiunea noastră, deoarece celălalt poate evolua și noi nu putem ști acest lucru sau nu ne dăm seama de el. Dar, cum am mai spus, este foarte greu sa ne dam seama cand suntem inselati. Daca eu am o parere foarte frumoasa despre practicile Pr Argatu, si vine un frate care contesta ca gresesc in a aprecia practicile Parintelui, primesc. Daca, prin rugaciuni,mi s-a relevat adevarul despre acest Parinte si sunt convinsa, atunci nu trebuie sa fac altceva decat sa ma rog sa i se descopere adevarul, si fratelui, ca mult poate rugaciunea cand este facuta in duh pentru celalalt. In schimb, daca nu mi s-a relevat adevarul si n-am cercetat cu atentie Sf Scriptura si din tot ce se poate culege din invataturile Sf Parinti, dar m-am multumit sa-mi intaresc parerea din convingerile altora, fara sa-mi pun intrebarea daca convingerile lor sunt solide, atunci trebuie sa ma gandesc ca pot fi eu, cea inselata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cunoasteti rolul Sfantului Sinod in Biserica Ortodoxa ? Bucurii !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parerea mea este ca crestinii de azi, se impart in doua categorii: - cei care STIU ca traim vremurile Apocalipsei, dar dorm intr-un somn profund, si sunt usor de inselat, si - cei care SIMT ca traiesc vremurile Apocalipsei, si care vad ca sminteala a venit pana si in mai marii nostri, si nu se mai incred decat in Sf Scriptura si Invataturile Sf Parinti. Si bine, fac. Iata ce spune un pustnic din pestera Cuviosului Xenofont, Protosinghelului Ioanichie Moroi, in Patericul Romanesc, pag 549:".........Niciodata in viata sa nu te iei dupa om, oricat de sfant ti s-ar parea. Ca astazi te folosesti de el, iar maine te poti sminti. Voiesti sa ai calauza in viata? Citeste Sfanta Sriptura si invataturile Sfintilor Parinti si urmeaza pe cat poti cuvintele lor, ca de ei niciodata nu te vei sminti." Iata ce spun Parintii Athoniti in scrisoarea adresata Patriarhiei: ".......Știut este că în orice problemă serioasă toată lumea întreabă „ce spune Sfântul Munte?”, iar Preafericirea Voastră spuneți acum că Sfântul Munte „n-are părere, nici cuvânt”? Prima oară auzim așa ceva, asta răstoarnă și terfelește întreaga valoare și moștenire a Sfântului Munte. .................................................. .................................................. ........ Încetați Preafericirea Voastră activitățile filopapiste, despre care atâția teologi specialiști mărturisesc că păgubesc Biserica Ortodoxă, ca să se realizeze unitatea noastră în Hristos Iisus,........." Intelepciune! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"De aceea avem un Sfant Sinod pentru astfel de situatii , iar daca Sfantul Sinod nu s-a pronuntat intr un fel sau altul , nu cred ca discutia isi are rostul intr un sir lung de ipoteze si pareri desarte , caci vom da socoteala si pentru acestea . Cunoasteti rolul Sfantului Sinod in Biserica Ortodoxa ? Bucurii ! "
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intelepciune! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iata aici scrisoarea in intregime! http://ortodoxiacatholica.wordpress....ca-niste-lasi/
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu mi se pare potrivit sa vorbim in acest fel ,chiar necredinciosi fiind trebuie sa ne masuram cuvintele."Cu masura cu care veti masura vi se va masura"(Ev.dupa sf.ap.Marcu) Citatul a fost luat de pe un blog si este destul de clar ca monahii atoniti se adreseaza patriarhului grec.Ce legatura sa aiba cu preasfintitul Daniel ,ei locuind totusi in Grecia ? |
|
|||
|
|||
![]()
Mai usurel cu criticarea parintelui Argatu. Un canon de rugaciune e, in opinia unora, ,,un ritual"! E grav sa se spuna asa ceva. Numai un neortodox ar putea spune asa ceva. La fel de grav este ca omul si-a gasit sustinatori...
Una e sa vorbesti despre un ritual satanic, si exista ,,maestri" care incearca sa strecoare confuzie, si alta e sa vorbesti despre un canon de rugaciune dat de duhovnic pentru a lupta cu fortele raului in vederea implinirii voii lui Dumnezeu in viata ta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Argatu | ionelnelu | Stiri, actualitati, anunturi | 37 | 18.10.2011 14:13:29 |
Parintele Ilarion Argatu | ionelnelu | Calugarul | 12 | 08.05.2008 21:49:02 |
Rugaciuni pentru parintele Mihail Cazacu | Tudor | Rugaciuni | 2 | 16.03.2006 16:56:15 |
|