Nu am timp sa discut ambele probleme, o sa dau un link depre cel mai interesant caz de speciatie gasit de mine:
http://www.genomenewsnetwork.org/art...and_mice.shtml care arata cum in cca 500 de ani din o singura specie (soarece de casa, 40 de cromozomi) au aparut 6 specii distincte, prin speciatie alopatrica, cu colorit diferit si nr. de cromozomi intre 22 si 30. Stiu ca acest fenomen nu va poate convinge dar este singura metoda de a vedea evolutia in actiune, ca sa zic asa, unde nu studiem fosile ci organisme vii.
Despre datare. Exista o multime de metode de datare, mai mult sau mai putin precise, unele fanteziste de-a dreptul. In tabelul dat de catalin2 de exemplu, valoarea pt varsta pamantului variaza de la 100 (!) de ani pana la 500 milioane. Este clar ca unele metode de datare de acolo sunt aiureli si ca trebuie sa fim sceptici. Totusi, parerea mea este ca respingeti metodele de datare consacrate (mai ales radiometrice) fiindca aprioric nu puteti fi de acord cu "pamantul batran" sau, poate, nu le cunoasteti prea bine.
Catalin2, ai studiat toate metodele de datare si ai tras concluzia ca nu-i buna niciuna, si mai sigur e cu hronografele?