View Single Post
Vechi 23.01.2014, 22:09:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Poate e doar parerea mea, puteti sa nu ma credeti, insa eu am on=bservat ca aceste 'nevointe' (de a ingriji cate un animal beteag sau mai multe) le sunt date unor persoane care, poate, in tinerete au avut pacte mari, poate chiar crime, nu au vrut sa faca copii, au fost iubitoare de arginti, s-au orientat spre cariera sau spre starngerra de bani, au fost egoiste, nu s-au milostivit, iar acum le sunt scoase in cale aceste fiinte spre a le trezi sentimentele si spre a-si plati, intr-un fel, pacatele, pentruca sa nu credeti ca e usor si placut, pentru unii chiar e o nevointa si o suferinta...
Si sa nu va imaginati ca daca eu sau altii care au animale nu ar cheltui acei bani cu ele, i-ar da asracilor. Nu, probabil si-ar lua pt ei mai multa mancare, mai multe haine, care nu le-ar folosi, etc.
Tocmai asta arata ca nu e o pocaita autentica ci o defulare a unor oameni care de fapt raman in continuare "refulati" in pacatele lor.
Dar isi fac iluzii ca sunt totusi oameni si si-au rascumparat pacatele, intretinand o micro-empatie neglijabila dpdv spiritual.
Practic, nu fac altceva decat sa-si servesca in continuare ego -ul, lucru care de altfel i-a si impins sa comita respectivele pacate.

Citat:
N-ai decat sa tai tu gatul la caini si la pisici, daca poftesti si ai asemenea fanteziimorbide...esti sigur ca nu faci preamulta mizerie, si ca la copii o sa le placa spectacolul?
Tot nu m-ai lamurit care ar fi diferenta intre a taia gatul unei gaini, porc, vaci, etc.
Crezi ca asta le-ar place?

Dar carnita sigur ca da.

Cred ca le-ar place si aia de caine/pisica, ti-ar place si tie daca ai avea foame n-ai sti ce este.

In contextul potrivit, caine - animal de paza, pisica - soareci, fara doar si poate animalele astea au locul lor, foarte in regula cu astea.
Scoase din contextul natural, se ajunge la tot felul de aberatii sentimentale tipice omului modern, care n-ai sa le gasesti cu nici un chip mergand chiar si numai 4-5 decenii in urma.

Citat:
Dar iti zic eu ce=ai sa faci, ca asa faceti toti: o sa ii pui javra bolnava in brate nevestei sau copilului care a adus-o, si o sa-i zici "du-o de-aici, spala-te pe cap cu ea".
Se poate aborda problema si cu mai mult tact.
Cum ti-am explicat deja, in raport cu copiii exista elementul educational si fara abordarea potrivita risti sa transmiti un mesaj gresit.

Desi vad ca sunt (chipurile) adulti care nu pot percepe mesajul corect..

Citat:
sau o sa o duci la un cabinet veterinar si o sa le zici la aia taiati-i gatul, feceti-i ce vreti, ca eu n-am bani (nu-s dispus sa dau) nici de tratament, nici macar de eutanasie. Sa fiti voi sanatosi cati nu fac asta, si la cate cabinete nu s-au procopsit cu animale abandonate in acest fel: probabil multe au fost eutanasiate de ei, pt ca nu se mai putea face nimic pt ele, dar multe au fost chiar salvate si au ramas o vreme pe capul lor, pana si-au gasit stapan...si n-au dat faliment din cauza asta.
Asta s-a intamplat pe la cele unde ai lucrat tu?
Ca mi s-ar parea cam paradoxal sa fie atat de milostivi cu animalele dar sa nu fi fost in stare sa pastreze un angajat bun si devotat ca tine.

Sau asta e un paradox general pentru iubitorii de animale?

Last edited by AlinB; 23.01.2014 at 22:15:52.
Reply With Quote