View Single Post
Vechi 24.01.2014, 10:51:50
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Unde-i logica?
Adica criminalul daca a facut crimele intru/pentru Hristos se mantuieste si ateul ala nenorocit care face bine pentru ca asa ii e firea, nu se mantuieste ca e idiot si nu crede in Dumnezeu....
Cata logica... Daca ar gandi si Dumnezeu asa (si sper sa n-o faca), mare parte din criminalii notorii ai istoriei se lafaie deja in Rai.

Ah, Simion, Dumnezeu nu cred ca sta la fiecare traducere a Bibliei sa sopteasca cuvintele corecte. Daca era asa, cum de difera Biblia scrisa acu cativa ani, de cea scrisa, tot in aceeasi limba, de acum cateva sute de ani? Cum se face ca daca traduci din orice limba o biblie ortodoxa nu iese 100% identica cu cea din romana?
Cine intradevar e om de caracter si cu bun simt si o gandire normala, atunci când face un bine sau ajuta un alt om, nu cauta sa vada ce religie are sau daca e atee persoana pe care o ajuta. Mi se pare normal in societate sa avem un comportament firesc, de buna intelegere cu toata lumea , indiferent de conceptiile religioase sau filozofice a concetatenilor.
Acum daca o persoana se dovedeste neserioasa sau se comporta intr-un mod urat cu noi (barfa, vorbire pe la spate, lucruri mincinoase spuse fata de persoana noastra, denigrari, etc), atunci intai incerc sa port o discutie cu persoana respectiva si sa o intreb care e motivul acestui comportament, iar daca si dupa asta continuua in accelasi stil, atunci mai degraba rupi orice legatura cu aceea persoana.
Pentru cei care comit infractiuni deoasebit de grave (crime, violuri, pedofilie, proxenetism, trafic de droguri, etc) sau care au un comportament imprevizibil si violent, pentru acestia nu cred ca mai are importanta ce religie au. Daca un individ e in stare sa comita una din infractiunile de mai sus, atunci chiar nu ma intereseaza ce religie are- trebuie aspru pedepsit si indepartat din mijlocul unei colectivitati umane-deoarece reprezinta un pericol public.
Nu stiu daca in fata lui Dumnezeu un astfel de individ mai poate fi iertat vreodata- deoarece suferintele provocate de el unei persoane nevinovate nu vor disparea nicioadata.
Reply With Quote