Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Frate Neagu, eu cred că nu m-am mîndrit, spunînd că sunt la pastorală, a doua facultate, ultimul an, tocmai că activez de-un an pe forum, și abea acum am spus. Dar observ că am fost ispitit, scriind asta, să știi că sună a laudă, nu mi-am dat seama, regret că am scris asta.
Și greșești: în duh patristic, poate și chiar e obligat dacă vorbește despre învățăturile creștinești, să fie, orice creștin. Vedem monahi, și profesori romîni, maica Siluana, Danion Vasile, și mulți alții, care sunt în duh patristic, și nu sunt preoți. Și mai greșești cu "nebunia gravă pentru un bun creștin", sunt zeci de versete care te contrazic, dar e aproape ora 2, și nu mă pun acum să le mai scriu. Și în plus, eu nu am calitățile, virtuțiile acelea frumoase care le-ai spus, mă lupt să le dobîndesc, roagă-te și pentru mine să mi le dea Domnul. Sunt frustrat, sunt mîndru, arogant, precum bine spui, te rog, pomenește-mă în rugăciunile tale, fratele meu drag. În rest, ai vorbit minunat. Să îți dea Dumnezeu sănătate.
|
Uf, ca tare-i greu cu tine...
Vrei sa vorbim de duh patristic? Intr-o zi chiar ascultam la radio-Trinitas cum un preot i-a dat unei credincioase un sfat, in timp ce era la scaunul spovedaniei, iar dupa ce si-a dat jos vesmintele sfinte, in timp ce ieseau din biserica, i-a dat sfatul exact pe dos! Asta e duhul patristic de care vorbesti?
Maica Siluana se roaga mult si este "tunsa" in monahism... Ce vorbim noi aici, despre tigari?
Vasile Danion... cand a fost la mine in oras, numai in duh patristic nu era, ca sminteala lui mi-a dat bataie de cap pentru cateva luni... Am colindat pe la multe manastiri sa ma lamuresc... Ce fel de duh partistic, daca s-au lepadat de el cei de la care sustinea ca are "dezlegare"?
Despre nebunie, ia seama, nu te incapatana, ca nu esti constient in ce "arena" te afli... Eu nu-ti cer versete, ci intelepciune. Daca o ai, vorbesti, daca nu inca, asculta si ia aminte. Multi de aici au trait ortodoxia mai mult decat au invatat-o din carti (fratele Zaharia, fratele Costel, fratele Cristian)... Ne-am lovit cu capul de pragul de sus ca n-ai tu zile de scoala pastorala, cate cucuie avem noi!...
Frustrarea nu-ti era tie adresata, dar asa esti tu, iei din zbor orice idee, ca si cum ai fi singurul care scrii pe-aici!
Si nu, n-am vorbit minunat! Dimpotriva, am vorbit groaznic de prost, din moment ce nu pot sa dau rod!