View Single Post
Vechi 30.01.2014, 13:07:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu am dat argumente. Am spus ca traditia se si interpreteaza inj mod viu, organic, nu se ia asa fara gandire.
Eu nu am vazut niciun argument, dar de la niciun credincios cu vederi ecumeniste nu am vazut vreun argument vreodata. Argumente inseamna citate din invatatura Bisericii si din sfinti. Desigur, ei spun ca au argumente, pentru ca se gandesc ca protestantii, argumentele sunt pareri personale, eventual dublate de un citat scos din context din Biblie.
Nu exista argumente in ortodoxie pentru ca e o invatatura falsa, luata din protestantism. Ele trebuie inventate, si vad cat chin e sa se gaseasca un citat luat din context sau o argumentatie fara logica.
Altfel si adventistii, si martorii, si baptistii, toate cultele spun ca au argumente ca invatatura lor e cea adevarata. Catolicii chiar folosesc citate din sfinti ca sa isi justifice eroorile dogmatice, dar citate interpretate in sensul acelei erori. Eram pe un forum baptist, dar proprietarul nu m-a mai lasat sa scriu cand am scris ceva adevarat care il deranja. Am intrebat de ce ei cred ca Luther a avut dreptate si toti sfintii de pana atunci s-au inselat si ca Sola Scriptura e de fapt interpretarea lui Luther si a fondatorului fiecarui cult protestant. Foarte deranjat, raspunsul a fost ca nu se iau deloc dupa Luther, ca ei apreciaza toti sfintii si ca invatatura lor e dupa Biblie. Apoi nu mi-a mai acceptat raspunsul, pentru ca nu mai suporta sa vada adevarul acesta.
Tu spui de 2-3 teologi (mai era si Crsitian Badilita in cap de lista, a trecut la greco-catolici, in spiritul ecumenist) care au aceasta invatatura. Adica astia daca contrazic invatatura ortodoxa sunt o alta tabara. Tot o alta tabara erau si Arie si ai lui si toti cei care au initiat o erezie. Asta cu oameni care scriu o carte despre religie si sunt automat teologi e tot o moda de la protestanti, spunea un preot la predica de faptul ca vin si le el "teologi" care au facut chiar si facultatea si se cred teologie, ii tot spun de invataturile astea moderniste. Exact ca un cult neoprotestant, cu 2-3 propovaduitori ai dogmei cultului, nu are importanta adevarul, ce spun sfintii, Biserica, ci ce spun acei teologi.
Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cred in sfintele taine, cred in Biserica trupul lui Hristos, tot ce am spus este ca nu poti nega prezneta harului in totalitate la ceilalti si nu poti spune ca automat cine nu este ortodox este complect privat de har si de partasie la Hristos. Am mai spupus ca este si o taina asta, si ca teologia nu este latematica, ci incearca sa exprime in cuvinte omenesti ceea ce nu este exprimabil. La fel si Biserica.
Repet, nu are nicio importanta ce spun eu sau tu, importanta are doar invatatura Bisericii. Tu ai emis doar pareri personale, luate din parerile celor ce sustin invatatura ecumenista. Citate din catehism si sfinti, restul e egal cu zero. Pentru ca invatatura aceasta o s-o gasesti nu in catehismele ortodoxe, ci in cele protestante. Am mai intrebat, de ce crezi ca Luther si urmasii lui au avut dreptate si nu sfintii.
Nu ma spus nimic de posedare, in biserica se citesc in fiecare saptamana dezlegarile Sf. Ioan, cei care merg la dezlegari nu sunt posedati. Fiecare avem influente din partea ingerilor cazuti, mai mult sau mai putin, altfel nu am mai avea pacate.
Reply With Quote