![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am dat argumente. Am spus ca traditia se si interpreteaza inj mod viu, organic, nu se ia asa fara gandire. Cred in sfintele taine, cred in Biserica trupul lui Hristos, tot ce am spus este ca nu poti nega prezneta harului in totalitate la ceilalti si nu poti spune ca automat cine nu este ortodox este complect privat de har si de partasie la Hristos. Am mai spupus ca este si o taina asta, si ca teologia nu este latematica, ci incearca sa exprime in cuvinte omenesti ceea ce nu este exprimabil. La fel si Biserica. Am dat si citate din parinti contemporanti care au sprijinit miscarea ecumenica. As putea sa ma intind inca pe multe pagini, daca as avea timp. Problema este ca nu asta este domeniul meu principal de studiu si am multe alte obligatii. Am dat si articole care vorbesc despre prezenta harului la ceilalti. Si as mai putea da multe. Daca chiar te intereseaza, o sa le dau numele si referintele. Dar de fiecare data, tu o sa spui ca astia sunt toti eretici si ar trebuis a li se faca dezlegari, ca suntem posedati, sau mai stiu eu ce. Fii linistit, am contact cu preoti si calugari, ma spovedesc la un preot (ortodox, daca este nevoie sa precizez) care este foarte convins de adevarul ortodoxiei. Dar si de la el am invatat unele lucruri e care le-am scris aici. De lza el am invatat insa in primul rand frumusetea ortodoxiei si a teologiei parintilor.