Subiect: Sanatate
View Single Post
  #1  
Vechi 09.02.2014, 08:10:05
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Zece alimente minune ce ne ajută să ne ferim de boala ce afectează 1,5 milioane de români

Diabetul este una dintre cele mai frecvente boli cronice netransmisibile ale secolului XXI din categoria bolilor endocrine, care afectează în prezent peste 346 de milioane de oameni din întreaga lume, potrivit ultimelor statistici ale Organizației Mondiale a Sănătății. Prin complicațiile sale, diabetul este principala cauză a orbirii, a amputațiilor și a insuficienței renale. Prevalența diabetului este în continuă creștere, iar OMS estimează că până în 2030 numărul deceselor cauzate de diabet se va dubla, anunță Asociația Română de Educație în Diabet. Potrivit celor mai recente date oficiale emise de Federația Internațională de Diabet (IDF), 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat.

Zece alimente minune - între care nucile, fasolea și legumele cu frunze verzi - previn diabetul, scad riscul de infarct și potolesc senzația de foame fără să îngrașe, conform site-ului zeenews.india.com.

Nucile și alunele

Studii recente arată că includerea nucilor și alunelor în dieta zilnică reduce riscul de diabet cu până la 21%. Un pumn de nuci, migdale și caju pe zi face minuni, furnizând grăsimi sănătoase esențiale și potolind senzația de foame. În plus, cei care consumă alune și nuci cu regularitate au un risc mai mic de boli cardiovasculare.

Fasolea

O porție de fasole în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să țină sub control nivelurile de zaharuri din sânge și reduce riscul de infarct. Fasolea este recomandată diabeticilor datorită indexului glicemic scăzut. Din cauza combinației de carbohidrați benefici, proteine slabe și fibre solubile, fasolea reglează nivelurile de zahăr din sânge.

Fulgii de ovăz

Un mic dejun pe bază de fulgi de ovăz este benefic pentru diabetici, ținând sub control nivelurile de zahăr din sânge. Un tip de fibră regăsită în ovăz, Beta-Glucan, face minuni pentru cei care suferă de diabet. Ovăzul este bun pentru inimă și conține fibre solubile ce încetinesc eliberarea glucozei în sânge, reglând astfel nivelul de zaharuri din organism.

Legume cu frunze verzi

O dietă bogată în legume cu frunze verzi reduce riscul de diabet de tip 2. Spanacul, napii, varza albă și furajeră, broccoli, lăptucile - toate aceste legume sunt sărace în calorii și carbohidrați. Cel puțin o porție și jumătate de legume verzi pe zi reduce diabetul cu până la 14%.

Citricele

Conform celor mai recente studii, diabeticii suferă de carență de vitamina C, prin urmare citricele bogate în antioxidanți sunt o idee excelentă pentru o gustare. Grepfrutul, portocalele, lămâile și lămâile verzi au proprietăți asemănătoare cu insulina, fiind benefice pentru cei care suferă de diabet de tip 2.

Albușul

Ouăle sunt alimente perfecte pentru masa musculară deoarece conțin cele mai bune proteine. Albușurile previn diabetul de tip 2, fiind bogate în proteine slabe și sărace în carbohidrați.

Iaurtul slab

Iaurtul ideal pentru diabetici este cel sărac în grăsimi și zahăr. Aceștia pot savura iaurtul în care vor adăuga bucățele de fructe și îndulcitor artificial. De asemenea, iaurtul slab poate înlocui maioneza din sandvișuri.

Peștele

Cercetătorii afirmă că peștele sporește sensibilitatea la insulină din cauza conținutului de acizi grași omega 3. Sursă excelentă de proteine slabe, peștele reduce concentrația de glucoză din sânge și, astfel, riscul de diabet.

Somonul sălbatic

Somonul sălbatic, bogat în acizi grași omega 3, contribuie la reducerea inflamațiilor și scade nivelurile de zahăr din sânge. Acizii omega 3 reduc de asemenea riscul bolilor cardiovasculare.
Ceaiul verde

Inflamațiile cronice - cauzate de alimente bogate în grăsimi, de lipsa de mișcare și de o dietă deficitară în fructe și legume - crește riscul de infarct și scade capacitatea corpului de a absorbi zahărul din sânge. O soluție simplă este consumul de ceai verde, bogat în flavonoizi ce combat inflamațiile și stimulează activitatea insulinei. O ceașcă de ceai verde pe zi are efecte imediate. (sursa: descopera.ro)

Care este pretul somonului salbatic in Romania?Chiar daca iti poti permite 1data/luna totusi cred ca trebuie sa-l consumi mai des pt a observa beneficiile.
Diabetul si obezitatea sunt in general boli ale saraciei,oamenii se hranesc necorespunzator balansand alimentatia in favoarea carbohidratilor,care le aduc stare de satietate mai repede decat o salata,mancare de legume sau peste care ii costa mai mult...Daca mai pui la socoteala si numarul membrilor de familie observi ca veniturile nu le permite sa se hraneasca sanatos,cu atat mai mult cu cat locuiesc la oras(cei din provincie de bine de rau mai au verdeturi si fructe in timpul anului).
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote