View Single Post
Vechi 25.02.2014, 13:26:12
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Quaestiones ad Thalassium, recomand toată lucrarea pentru o bună înțelegere a contextului. Sfântul Maxim Mărturisitorul nu prea merge îmbucătățit pe fragmente, fiindcă o idee exprimată într-un anumit loc este argumentată surprinzător în alt loc și anume acolo unde te aștepți mai puțin.
Doamne ajută.

Of, măi Mihaile, de ce nu te smerești, să spui că nu îți aduci aminte ?
Ce era așa mare lucru ?
Decît să vrei să pari înțelept și important dînd un nume de carte care poate nici unul din noi, nu va ști ce carte e.
Quaestiones ad Thalassium ! Of...
Și cu atît mai mult că va rămîne doar un nume sonor, neimportant, cînd defapt cartea e minunată !

Da, ai dreptate, la ce ai spus, dar m-aș fi bucurat dacă ai fi scris paginile, dacă nu contextul și mergeam să citesc.
Of... mîndria asta, și orgoliul, ce fac cu omul... mîncat-e-ar Raiul și pe tine...

În fine, mă smeresc eu și presupun, că te-ai referit la cartea asta ? Asta e minunată, dar se citește după Ambigua, e mai bine.

Dacă asta e cartea la care te-ai referit, e minunată, o am, cu mila Domnului, mi-a dăruito Domnul, și vreau să o citesc, dar nu am apucat, decît cîteva pagini, e al doilea Sfînt al meu de suflet, preferat, Sfîntul Maxim Mărturisitorul.

Nu am apucat să o citesc toată, că lucrez la licență : "Ereziile romano-catolice și influența lor asupra Ortodoxiei de astăzi". Și chiar vreau să iasă foarte bine. Domnul să ne ajute.

Dar promit că o voi citi.

Să citești Ambigua, o găsești și separat, sau o afli la PSB 80. Cred că acolo spune Sfîntul Maxim de ceea ce vorbeam noi doi mai sus.

Mulțumesc, iertare și bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 13:54:15.