Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
„Pe cat este de folositor sa te mustri pe tine si sa te invinuiesti de pacatosenie in fata lui Dumnezeu in taina, in camara sufletului, pe atat este de daunator sa faci aceasta in fata oamenilor. In caz contrar vom avea despre noi o parere amagitoare cum ca suntem smeriti", spune Sfantul Ignatie Briancianinov.
|
Doamne ajută.
Minunat cuvînt.
Însă frate drag, Ovidiu B., ți-am dat și mesaj în privat, cerînd același lucru, să pui te rog, cartea și pagina unde spune Sfîntul Ignatie Briancianinov, citatul tău. Spre folosul nostru, ca să nu cred că tu ai scris asta și doar ai atribuit cuvintele Sfîntului, să pot verifica, să văd și contextul și să mă bucur în Domnul, din nou, de sfîntul Său.
Frate drag Mihail C., părinții arhimandriți Teofil Părăianu și Serafim Alexiev, nu sunt sfinți, deci cuvintele lor sunt discutabile, sunt teleogumene și păreri teologice, deși rămîn minunat de morale și deosebit de frumoase. Să pui, dragul meu și cărțile cu paginile de unde citezi.
Pînă atunci, uite cu mila Domnului, îți arăt că Sfîntul Apostol Pavel se mustră și se smerește pe sine în fața oamenilor, în prima sa
Epistolă către Corinteni 15, 9:
"Căci eu sunt cel mai mic dintre apostoli, care nu sunt vrednic să mă numesc apostol, pentru că am prigonit Biserica lui Dumnezeu."
Dar și cuvîntul de la
Efeseni 3, 8 : "Mie, celui mai mic decât toți sfinții,"
Iartă-mă te rog dacă te-am smintit sau tulburat cu ceva.
Citat:
În prealabil postat de Mihailc
(Arhimandrit Teofil Pârâianu) (Arhimandrit Serafim Alexiev)
|
Frate drag Mihail C., părinții arhimandriți Teofil Părăianu (nu Pârâianu) și Serafim Alexiev, nu sunt sfinți, deci cuvintele lor sunt discutabile, sunt teleogumene și păreri teologice, deși rămîn minunat de morale și deosebit de frumoase. Să pui, dragul meu și titlurile cărților cu paginile de unde citezi.
Dar așa e, eu unul, am o falsă smerenie, chiar cred asta, și doar cred că sunt smerit și doar cred că mă smeresc, cînd defapt mereu mereu, mă osîndesc. Sunt vrednic de iad, am spus și spun mereu și cred cu adevărat asta.
Îți recomand, cum mi-a recomandat și duhovnicul meu mie, să citești cărți scrise de sfinți canonizați. Și cînd vei termina cu acelea, atunci să te apuci de cărți scrise de autori ce nu sunt sfinți canonizați.
Și tuturor celor ce trec pe aici și citesc aceste rînduri, ca un fățarnic ce sunt, dar le fac aceași călduroasă recomandare.
Iertați-mă.
Bucurii.
P.S.: Postul Mare, începe luni 3 martie, în anul mîntuirii 2014. Peste 4 zile, cu tot cu azi.