View Single Post
Vechi 27.02.2014, 20:55:30
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Vezi, asta a fost o rautate (eu nu ma consider indumnezeit, nici pe departe), dar faptul ca ai postat acest gand al tau denota ca nu te-ai mai putut abtine.

Se pare ca trebuie intr-adevar sa-mi justific pseudonimul: am ales acest pseudonim (Illuminatu', si nu Illuminatul) tocmai in scop autoironic. Adica sunt atat de iluminat incat nu stiu sa scriu corect in romaneste. Si am scris pseudonimul cu doi de "l", asemenea celor din "Illuminati". De ce? Pentru ca, in general, gandurile mele sunt mult prea rationale pentru a face teologie. Acum intelegi de ce mi-am ales acest nick-name?

(Na, ca am vorbit despre mine mult prea mult, dar a fost necesara justificarea.)
Doamne ajută.

Știu, scumpul meu frățior, că nu te consideri îndumnezeit, dar mai știu că tu nu știai că iluminat înseamnă îndumnezeit, pînă nu ți-am spus eu asta mai sus. Dacă nu e așa, contrazice-mă te rog. Dar știm amîndoi că așa e.

Deci am spus de iluminat că înseamnă îndumnezeit, pentru că tu nu știai asta, ca să-ți îmbogățesc cultura generală și să ne smernim, sau să ne amintim măcar amîndoi de smerenie, spunînd cu nu ești îndumnezeit. Și nici eu desigur.

Și scris cu doi -l-, illuminaty (în engleză) tot îndumnezeit înseamnă, și probabil, în batjocură, mișcarea iluministă, a luat numele.

Înțelegi ? Nu am avut nici o umbră de ironie sau asemenea pentru frăția ta.

Vezi acum, frățior, cum ți-ai făcut singur păcat și mai judecat că am săvîrșit o răutate? Ai fost ispitit de acest gînd, și în loc să te ridici împotriva gîndului de la puterile întunericului, cu rugăciunie, ai căzut în el. Dar spovedindu-l, nu-l vei mai avea. Dumnezeu să-ți ajute și să ne ajute.

În rest, alte justificări ale tale, sunt ispitit să cred diverse, dar nu te judec pentru că vreau să te iubesc în Hristos. Și să ne mîntuim împreună.

Iartă-mă.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 21:03:02.
Reply With Quote