![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare ca trebuie intr-adevar sa-mi justific pseudonimul: am ales acest pseudonim (Illuminatu', si nu Illuminatul) tocmai in scop autoironic. Adica sunt atat de iluminat incat nu stiu sa scriu corect in romaneste. Si am scris pseudonimul cu doi de "l", asemenea celor din "Illuminati". De ce? Pentru ca, in general, gandurile mele sunt mult prea rationale pentru a face teologie. Acum intelegi de ce mi-am ales acest nick-name? (Na, ca am vorbit despre mine mult prea mult, dar a fost necesara justificarea.)
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Știu, scumpul meu frățior, că nu te consideri îndumnezeit, dar mai știu că tu nu știai că iluminat înseamnă îndumnezeit, pînă nu ți-am spus eu asta mai sus. Dacă nu e așa, contrazice-mă te rog. Dar știm amîndoi că așa e. Deci am spus de iluminat că înseamnă îndumnezeit, pentru că tu nu știai asta, ca să-ți îmbogățesc cultura generală și să ne smernim, sau să ne amintim măcar amîndoi de smerenie, spunînd cu nu ești îndumnezeit. Și nici eu desigur. Și scris cu doi -l-, illuminaty (în engleză) tot îndumnezeit înseamnă, și probabil, în batjocură, mișcarea iluministă, a luat numele. Înțelegi ? Nu am avut nici o umbră de ironie sau asemenea pentru frăția ta. Vezi acum, frățior, cum ți-ai făcut singur păcat și mai judecat că am săvîrșit o răutate? Ai fost ispitit de acest gînd, și în loc să te ridici împotriva gîndului de la puterile întunericului, cu rugăciunie, ai căzut în el. Dar spovedindu-l, nu-l vei mai avea. Dumnezeu să-ți ajute și să ne ajute. În rest, alte justificări ale tale, sunt ispitit să cred diverse, dar nu te judec pentru că vreau să te iubesc în Hristos. Și să ne mîntuim împreună. Iartă-mă. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 21:03:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine are ochi pentru citit sigur a inteles ce fel de om e! Omul are darul ticluirii cuvintelor, dar cuvintele i-o cam iau inainte. P.S. Iluminarea este a 2-a treapta, abia a 3-a este indumnezeirea. Ai citit ceva din filocalii?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 27.02.2014 at 21:09:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Știai că iluminat înseamnă îndumnezeit ? Atunci dacă știai din cultură generală că iluminat înseamnă îndumnezeit, spune-mi te rog de ce ai mai ales, acest nume? Vezi ? Iar ești ispitit, cînd nu te smerești și nu te rogi, dragul meu frățior. Să te rogi. Și să te smerești. Pomenește-mă și pe mine. Iartă-mă. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 21:13:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Daniel are dreptate!
Last edited by IULIAN496; 27.02.2014 at 21:20:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Am editat textul, frate Iulian, că scrisesem altceva înainte, credeam în mîndria mea (ce subțire lucră vrăjmașu) că mă consideră fratele Illuminatu, vreun om înduhovnicit, și îi scrisesem la frațior, că nu sunt înduhovnicit. Dar cînd colo, el mă lua în zeflemea, slavă Domnului ! Dar mă refer la toți, îmi doresc să mă ierte toți și toate care i-am sminti. Iertați-mă și pomeniți-mă. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 21:23:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut!Frate drag!Sa te rogi pentru mine!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mimezi prost. Îl lovești pe om cu bâta-n cap, după care-i oferi "bucurii"! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frățior, mă bucur mult că citit Filocaliile. Dar le-ai și înțeles? Nu le-ai citit foarte atent, așa-i? Nu o lua în nume de rău iar. E foarte subțire pragul între iluminare și îndumnezeire. Dar totuși este un prag. La iluminare devii teolog, poți vorbi despre Dumnezeu adică. Și vezi lumina necreată. La îndumnezeire, Duhul Sfînt și prin EL, Sfînta Treime, este în tine și ești slăvit. Participi la slava lui Dumnezeu și ești slăvit de asemenea de Dumnezeu. Lucruri care exprimate în cuvinte sunt grele de înțeles. Îți recomand să citești cărțile părintelui Ioannis Romanides: Teologia Patristică și Dogmatica Patristică Ortodoxă. El spune că iluminat înseamnă îndumnezeit, deși este un prag între cele două. Nu mai rețin pagina, iartă-mă, dar citește la Teologia Patristică, că acolo spune și vei găsi cu siguranță. Cum aud adesea, greșit spunînd mulți, sărăcuții, pentru că nu au citit, că dacă studiezi teologia, ești teolog. Teolog ești la iluminare și apoi la îndumnezeire. ![]() ![]() Iartă-mă dacă te-am smintit cu orice. Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|