Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Măi ! E problema lor cum deosebesc în Biblie pe Iisus Hristos, Mesia, Mîntuitorul, de celelalte 13 personaje cu numele de Isus. E strict problema lor. Sunt eretici. Nu mă miră nimic la ei.
|
:)) Asta e important? Sa deosebim pe Isus de ceilalti oameni numit Isus? Asta e mai important decat a-L asculta?
Si daca eu decid sa ii spun "Isuss" ca sa il diferentiez de ceilalti? E ok, sau doar ideea voastra cu doi de i este cea corecta? Nici nu stiu daca trebuie sa rad sau sa plang cand vad chestii atat de penibile...
[quote=Daniel_Ortodox;552257]Deci repet de oricîte ori e nevoie. Pentru tine, mă jertfesc cu drag. Iisus se scrie cu doi i.
De ce botezăm copii de mici ? Pentru că așa învață Scriptura !
Uite aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17076
Sunt atatea greseli si interpretari gresite acolo... e prea mult de scris. :)
Citat:
Însăși Hristos este icoana Tatălui !
Însuși Dumnezeu a poruncit să se sculpteze în Sfînta Sfintelor, pe capacul Chivotului Legii, serafimi de aur, cu aripile întinse unul spre celălalt, aceia nu erai idoli, cum spun sectarii despre icoane? Bolovanule ! Ști că te iubesc ?
Nu ne închinăm la material, ci la ceea ce ele reprezintă. Sfintele Icoane ! Pe Hristos Dumnezeu !
Slavă Lui ! Și mărire Maicii Sale !
|
Ioan 4:23-24 "Dar vine ceasul, și acum a și venit, când adevărații închinători I se vor închina Tatălui
în duh și în adevăr; căci astfel de închinători caută Tatăl. Dumnezeu este Duh, iar cei ce I se închină trebuie
să I se închine în duh și în adevăr."
Esodul 20:4-5 "Să nu-ți faci chip cioplit,
nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos"
Mai clar de atat nu se poate.
Citat:
Dacă un înger ! Măi un înger, i s-a închinat ("închinăciunea aceasta" - Luca 1, 29) și i-a spus: "Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei" (Luca 1, 28) da ? Tu de ce nu îi poți spune la fel în rugăciunile tale ? Spune-i măcar aceste cuvinte, dar în fiecare zi ! Spune-i aceste cuvinte : Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei ! Deci dacă îngerul însuși i s-a închinat și ia spus aceste cuvinte, tu de ce nu îi poți spune aceste cuvinte? Te ține dracu ? Nu ! Nu-l lăsa ! Apleacă-ți chiar acum genunchii și citește și spune rugăciunea asta !
Deci spune Biblia: "Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile." (Luca 1, 48) TU CUM O FERICEȘTI ? CUM ANUME ?
Măi copilaș, dacă Însuși Domnul Dumnezeu Treime, Savaot Iubire ! i-a făcut mărire Preasfintei Născătoare de Dumnezeu: "Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic" - Luca 1, 49. TU ! TU CUM ÎI FACI MĂRIRE ? IA SPUNE CUM ANUME ÎI FACI TU MĂRIRE LA FECIOARA MARIA ? Dacă Dumnezeu Însuși i-a făcut, tu cum îi faci ?
|
"Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic" - Luca 1, 49. -> Dumnezeu a facut marire/lucruri mari pentru foarte multi credinciosi mentionati in Biblie. Hai sa ne inchinam inaintea lor, de acord?
O respect pe Maria, la fel cum respect multi credinciosi din Biblie, dar nu ma rog ei si nici nu ma inchin inaintea ei. Maria nu are nicio interventie oricat de mica in salvarea oamenilor. Maria este doar o femeie mai credincioasa decat celelalte din vremea aceea, de aceea a fost aleasa de Dumnezeu pentru ca Isus sa vina in lume prin ea. Ma gandesc ca stii ca Isus este ETERN si Isus nu a inceput sa existe odata ce S-a intrupat prin Maria. Maria nu este cea care la creat pe Dumnezeu. Maria este o fiinta umana, care daca nu ar fi avut harul lui Dumnezeu ar fi meritat sa mearga in iad pentru vesnicie, la fel ca toti omamenii de pe pamant. Nu te mai inchina creatiei, ci inchinate Creatorului.
Isaia 42:8 "Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu;
și slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor." DOAR DUMNEZEU MERITA SLAVA SI CINSTEA, NIMENI ALTUL, NICI MACAR INGERII:
Apocalipsa 22:9 "Eu, Ioan, am auzit și am văzut lucrurile acestea. Și, după ce le-am auzit și le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului care mi le arăta, ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: „
Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, prorocii, și cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu.”"
Dumnezeu este singurul care merita slava, cinstea si onoarea in veci vecilor. Nu ma voi inchina niciodata nimanui altui. Nici Mariei, nici vreunui sfant, nici vreunui inger. Daca o sa ajungi in cer, Maria se va supara pe tine pentru toate minciunile pe care le spui despre ea.
Fapte 1:12-14 "Atunci ei s-au întors în Ierusalim din muntele numit al Măslinilor, care este lângă Ierusalim, departe cât un drum în ziua Sabatului.
13 Când au ajuns acasă, s-au suit în odaia de sus, unde stăteau de obicei. Erau: Petru, Iacov, Ioan, Andrei, Filip, Toma, Bartolomeu, Matei, Iacov, fiul lui Alfeu, Simon Zelotul și Iuda, fiul lui Iacov.
14 Toți aceștia stăruiau cu un cuget în rugăciune și în cereri, împreună cu femeile
și cu Maria, mama lui Isus, și cu frații Lui."
Niciunul dintre primii apostoli nu se inchinau Mariei, ci se inchinau lui Dumnezeu impreuna cu Maria. Niciunde in Biblie nu ni se spune ca cineva s=-a inchinat inaintea ei. Acel salut al ingerului "Plecaciune" este tradus diferit in majoritatea traducerilor internationale. In orice caz, acel cuvant era o forma de adresare, un salut, atat. El poate fi asemanat cu "Greetings" din engleza. Biblia e contrata acestei doctrine demonice, care are scopul de a focusa atentia credinciosului asupra Mariei si nu asupra lui Hristos. Daca asculti rugaciunile majoritatii ortodocsilor, ei se vor ruga Mariei si nu lui Dumnezeu direct? Te rog raspuunde-mi de ce? Oare nu doctrina aceasta strica mintile credinciosilor, si fura din slava lui Dumnezeu.
Isaia 42:8 "Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu;
și slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor."
Citat:
Ia uite aici:
"având fiecare alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților." - Apoc. 5, 8.
" ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului" - Apoc. 8, 3
" înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților." - Apoc. 8, 4
Deci ce fac Sfinții ? Se roagă pentru noi ?
Cum poți spune că sunt morți ? Te rătăcești !
Sfinții Apostoli sunt morți ? Doamne ferește să fie așa. Ei sunt morți pentru ereziile protestante. Dar nu pentru creștini.
Vedem la dreptul Lazăr, că a fost în Sînul lui Avraam, și bogatul nemilostiv era în iad și cerea un strop de apă pe buze. Erau ei morți ? Nu.
Deci noi ne rugăm sfinților să se roage pentru noi.
Pentru că sfinții vor judeca lumea. - I Corinteni 6, 2.
|
Toti crestinii adevarati sunt numiti "sfinti".
Fapte 9:13 "„Doamne”, a răspuns Anania, „am auzit de la mulți despre toate relele pe care le-a făcut omul acesta sfinților Tăi în Ierusalim;"
Fapte 9:32 "Și trecând Petru pe la toți, a coborât și la sfinții care locuiau în Lida."
Filipeni 4:21 "Spuneți sănătate fiecărui sfânt în Hristos Isus. Frații care sunt cu mine vă trimit sănătate."
Efeseni 5:3 "Curvia sau orice alt fel de necurăție, sau lăcomia de avere nici să nu fie pomenite între voi, așa cum se cuvine unor sfinți."
Curvia si orice alt fel de necuratie nu se cuvine unor sfinti. Dar daca nu toti credinciosii sunt sfinti, atunci acele lucruri imporale se cuvin intre credinciosi. Vezi ca iarasi nu ai dreptate. In loc sa zici "Gata. Las totul la o parte si ma incred doar in Cuvantul lui Dumnezeu", tu zici "Zic orice numai sa imi apar religia ortodoxa, chiar si cu pretul contrazicerii Bibliei". Domnul sa te ajute sa gasesti adevarul.