Doamne ajută.
NU TE LAS ! Deși sunt obosit, nu te las ! În numele Domnului îți voi scrie ! Domnul este întărirea mea și izbăvitorul meu !
Pot toate în Hristos care mă întărește ! - Filipeni 4, 13.
Ești ca un bolovan, cazi pe unde apuci, dar nu te las ! Mi-e dor de tine !
Citat:
În prealabil postat de DanielS
Pentru ca in Galateni 2:16 scrie "Totuși, fiindcă știm că omul nu este socotit neprihănit prin faptele Legii, ci numai prin credința în Isus Hristos, am crezut și noi în Hristos Isus, ca să fim socotiți neprihăniți prin credința în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru că nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii."
|
Unde scrie în Biblie că neprihănit înseamnă mîntuit ? Niciunde ! Tu ești cel ce înțelegi greșit Biblia.
Citat:
Biblia e clara. Nimeni nu va fi socotit neprihanit prin faptele Legii. De ce? Pentru ca "toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu" (Romani 3:23). Biblia mai spune ca "plata pacatului este moartea", asa ca toti oamenii, fiind pacatosi, meritau moartea vesnica. Nimeni nu isi poate sterge singur niciun pacat prin faptul ca face fapte bune, ci doar prin sangele lui Isus care a murit pe cruce, luand asupra Sa pedeapsa pe care noi o meritam pentru faptele nostre. Si crezand in El, suntem mantuiti.
|
Corect. De aceea avem nevoie de cele 3 mari lucruri să ne mîntuim: credința, alături de fapte, alături de har. Scoate una și nu te mai mîntuiești.
Citat:
Vrei sa spui ca Avraam, Isac, Iacov, Solomon, David, si ceilalti credinciosi, or murit si or mers in iad, unde au stat in chinuri sute/mii de ani. NU iti dai seama ce fel de prostie spui? Ce fel de Dumnezeu oribil/crud/rau si-ar chinui anii de zile pe copiii Sai in focul vesnic?
|
Da ! Exact. Nu e prostie, în căpșorul tău e prostie, bolovănelule ! Dar tot te iubesc ! Că mi-e dor de tine ! Să vi acasă.
Păi Hristos de ce s-a coborît la iad și ia scos pe drepți ? Ce căutau drepții acolo ? Ia să-L iei la întrebări pe Hristos.
Citat:
Cuvintele nu sunt fapte. Faptele sunt niste actiuni. Tot la fel cum gandurile nu sunt fapte. Orcine stie ce e aia o fapta, numai tu nu. Tot ce a facut acel talhar a fost sa isi dea seama ca Isus este Fiul lui Dumnezeu si ca Isus nu a fost vinovat de nicio acuzatie impotriva Sa si pe urma I-a zis lui Isus "Adu-ti aminte de minte cand vei ajunge in Imparatia Ta." Tot ce a facut talharul a fost sa CREADA in ISUS, si a fost mantuit. Talharul nu a dat bani la saraci, nu s-a spovedit, nu s-a botezat, nu a participat la impartasanie, etc, etc... ci DOAR A CREZUT SI A FOST MANTUIT. Nu mai incerca sa spui contrariul ca mai rau de faci de ras.
|
Păi și cuvintele nu sunt fapte? Spune-mi ce sunt cuvintele? Acțiuni? Atunci ce sunt acțiunile? Nu sunt fapte? Ba da sunt fapte. Acțiunile sunt fapte, cum și cuvintele sunt fapte. Păi gîndurile sunt acțiuni? Cum să fie gîndurile acțiuni? Mă gîndesc că sparg geamul. Dar geamul e tot acolo. Ce tot vorbești acolo? Gîndurile nu sunt acțiuni. Cuvintele sunt acțiuni, da. Sunt fapte. Cînd binecuvintez un om, da, e o acțiune. Adică o faptă. Cuvintele sunt fapte. De aceea și Sfîntul Apostol Petru s-a lepădat de 3 ori, și i s-a socotit lui faptă a lepădării de Hristos.
Deci tot ce a făcut acel tîlhar a fost să mărturisească, să se pocăiască. Adică credință, fapte, și harul lui Hristos, care era lîngă el, și uite că s-a mîntuit, atunci ca și astăzi, cum se mîntuiesc, doar ortodocșii, prin fapte, credință, și har.
Și Iisus se scrie cu doi i.
Nu, tu te faci mereu de rîs, dragul meu. Sunt curios, la Judecată ce vei mai spune. Să te ferească Dumnezeu să ajungi acolo în erezie.
Citat:
Uau, cat poti sa intorci lucrurile invers asa incat sa para ca tu ai dreptate chiar si in locurile in care orice om rational te-ar contrazice. Deja sunt sigur ca chiar si daca as gasi vreun verset in Iacov (ca despre Pavel cu versetele lui sectante despre mantuirea doar prin credinta, nu vrei sa vorbesti.) care sa spuna ceva de genul "Crestinismul prezentat de Daniel_Ortodox de pe forumul crestinortodox.ro este gresit, sa nu-l credeti" ... chiar si atunci ai gasi o cale de iesire, inventat tot felul de scuze... Nu esti un crestin adevarat. Tu iti aperi doctrinele tale in loc sa aperi invataturile lui Isus. Sa te intreb ceva: Daca te-ai fi nascut intr-o familie de catolici, ai fi catolic, asa-i? Daca te-ai fi nascut in India, ai fi hinduist. Daca te-ai fi nascut in Iran, ai fi musulman. Nu iti dai tu seama ca comunitatea in care te-ai nascut iti influenteaza mintea, si tu vezi lumea prin "ochelarii" ortodoxiei, ignorand complet orice verset al Bibliei care vorbeste impotriva mantuirii prin puterea noastra.
|
DA ! Am dreptate ! Învăț creștinește ! Tu înveți erezii, copilaș ! Și nu doar pare ! Așa este, ce spun !
Sfîntul Apostol Pavel, (nu Pavel) frățioare, că nu te-ai tras cu el de șireturi, nu? El nu este sectar, ci vorbește de mîntuirea prin credință. Sfîntul Apostol Iacov, vorbește de mîntuirea prin fapte. Ambele prin harul și mila lui Dumnezeu. Hristos. Se contrazic ? Niciodată. Se completează. Dar erezia protestantă eșuează să vadă asta, că odată ieșiți din Adevăr, mlădița se usucă, și nu mai aduce rod. (Ioan 15, 6)
Ba da, sunt creștin adevărat ! Iar tu ești eretic, dar dacă lepezi erezia, nu vei mai fi eretic. Apăr Adevărul ! Pe Hristos ! Mărturisesc pe Hristos, care e doar în Ortodoxie, că nu pot fi 2 hristoși, în două credinșe, doar Unul, restul sunt hristoși mincinoși. La toți protestanții. Mărturisesc pe Hristos Cel Viu ! Biblic ! Pînă la ultima picătură de sînge sau de aer din plămînii mei. Să lepezi și tu erezia și să faci la fel.
Dacă mă nășteam orice, și nu ortodox, deveneam ortodox. De ce? Datoria oricărui om, este să cerceteze ! Să caute. Nici Ortodox fiind, nu am acceptat ușor să fiu creștin ortodox, mă gîndeam dar dacă catolicii sau lutheranii au dreptate? Și așa am început să caut. Am și coranul acasă. Acolo e un întuneric deosebit de mare. Doamne ferește. Te obligă să fi musulman sau te omoară. Deci am căutat ! Și da ! ORTODOXIA AM GĂSIT CĂ ESTE CALEA CEA STRÎMTĂ ȘI ÎNGUSTĂ, ȘI GREA, CARE PUȚINI O AFLĂ, CARE DUCE LA VIAȚĂ, cum bine spune Scriptura.
Citat:
... daca ai urma si tu acest sfat, ar fi foarte frumos. Dar se pare ca tu ai obiceiul sa ramai la datul de sfanturi si nu la trairea lor.
|
Nu ai tu de unde să știi ce e în viața mea. Hristos știe ! Tu nu. Dar vei vedea și viața mea, la Judecată. Îți promit.
Citat:
Tu ar trebui sa te faci avocat, ca te pricepi atat de bine la raspucirea adevarului, incat s-ar putea sa fie oameni pe aici care chiar sa te creada.
Botezul nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala.
Mirungerea nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala.
Spovedania nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala.
Impartasania nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala.
Te rog, nu mai minti, nu mai incerc sa aperi o doctrina falsa.
|
Măi copile, de ce ești așa tulburat ? De ce permiți ?
Apăr și mărturisesc Adevărul ! Hristoase Iisuse, tu să-mi ajuți !
Fără Botez nu se mîntuiește nimeni ! Biblic ! Ioan 3, 5. Da? Clar !
Fără Împărtășanie, nu se mîntuiește nimeni ! Biblic ! Ioan 6, 53-56. Da? Clar !
Deci cine minte, bolovănaș ? Nu te las, măi ! Chiar de-aș muri aici la laptop, nu te las !
Da? Deci tîlharului i s-au socotit cuvintele lui, și credință, și Botez, și Împărtășanie, și fapte ! Și harul lui Hristos, de lîngă el, și așa s-a mîntuit !
Să ai grijă, dragul meu, că tu ești cel mințit ! De tatăl minciunii, diavolul. Să ieși din erezie și să vii acasă.
Citat:
Corect. Preotul ortodox i-ar fi spus talharului despre Iacov 2, care spune ca mantuirea necesita fapte (am explicat greseala ta mai sus), asa ca taharul poate sa-si ia gandul de la mantuirea ca nu se mai poate pentru el. Asta e EXACT ce i-ar fi spus.
|
Ce greșeală? Măi copile, măi. Vino acasă, ca să te mîntuiești ! Ce greșeală are Iacov 2 ? Să te rogi Domnului, că a lăsat Domnul mintea ta în greșeală. Să te rogi Domnului să o scoată din greșeală, ca să nu mergi în iad. Că te vei chinui acolo. Nu Dumnezeu te chinuie în iad. Nici demonii. Ci conștiința ! Că ai putut, dar nu ai vrut ! Ai fi putu să fi în dreapta credință, Ortodoxia, dar nu ai vrut ! Și diavolii la fel, îi va chinui lipsa lui Dumnezeu, de care voit, Dumnezeu îi va lipsi. Acela va fi iadul. Doamne ferește. Să nu ajungi acolo. Să vi la lumină.
Citat:
Nu am zis ca aveti nicio treaba. Nu despre asta vorbeam, ci despre faptul ca fiecare nationalitate in spus lui Hristos pe limba lor. Si tu ai tupeul, ca sa nu zic nesimtirea, sa afirmi ca toate celelalte traduceri ale numelui lui Hristos sunt gresite, numai la noi la romani e corecta. Nici acum nu iti dai seama. E atat de clara treaba, dar am impresia ca orgoliul tau e prea mare ca sa iti dea voie sa recunosti pe un forum publica ca ai gresit. Departe de tine, una ca asta, corect?
|
Măi ! E problema lor cum deosebesc în Biblie pe Iisus Hristos, Mesia, Mîntuitorul, de celelalte 13 personaje cu numele de Isus. E strict problema lor. Sunt eretici. Nu mă miră nimic la ei.
Da da ! Nesimțit ? Cum? Tu ești cel ce nu simți unde e Adevărul și unde ți se înveninează inima cu minciună, în adunările unde mergi tu ! Acolo toți sunt nesimțiți, în adunările acelea, nu simt otrava care îi duce la duhoarea iadului ! Vai, vai lor, vai ! Măcar tu, vino acasă ! Grăbește-te, că poate astă noapte vei pieri ! Nu lăsa diavolul să-ți mai șoptească minciuni ! Spune: Doamne Iisuse Hristose, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii tale și ale tuturor sfinților, miluiește-mă pe mine, păcătosul !