View Single Post
Vechi 02.03.2014, 17:59:36
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Citat:
În prealabil postat de DanielS Vezi mesajul
Ok. Nerihanit inseamna nevinovat, si ce se intampla cu un om nevinovat? Stii ce se intampla? Nu este acuzat de nimic, asa ca nu are de ce sa mearga in iad. Ca in iad nu merg oamenii nevinovati. Sau tu crezi ca poti sa mergi in iad si daca esti nevinovat de niciun pacat? Daca spui ca da, atunci nu prea mai am ce sa discut cu tine, ca nu o sa reusesc nimic niciodata.
Un om nevinovat, stă acasă, nu face nimic, nu face nici o faptă bună. Ei bine, acel om nu se mîntuiește. Credința fără fapte este moartă spune Biblia, Iacov 2, 20, deci asta spune Însuși Hristos. Punct.

Citat:
Ce se intampla daca cumva un ortodox pacatuieste cu 1 minut inainte sa vina Hristos a doua oara, si nu mai are timp (sau uita) sa isi ceara iertare si sa se spovedeasca? Ce se va intamplat cu el? Va merge in cer sau iad? Astept raspuns.
Pentru că e creștin și nu eretic, se vor pune faptele rele, alături de faptele bune, și așa va primi răsplata sau osînda. Acel creștin. La ortodocși mă refer, fiind singurii creștini rămași pe pămînt. Asta e valabil și dacă nu e cu 1 minut înainte să vină Hristos a doua oară, în fiecare minut al vieții lui, datoria noastră a creștinilor este să facem fapte bune, alături de sau în credința fără erezii și să nădăjduim, prin harul lui Hristos, să fim mîntuiți, "LUCRÎND cu frică și cu cutremur la mîntuirea noastră" Filipeni 2, 12.

Citat:
Neprihanit nu inseamna mantuit? Ia citeste pasajul asta din nou si gandeste-te iarasi:
Tit 3:5-7 "El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea nașterii din nou și prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt, pe care L-a vărsat din belșug peste noi, prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru; pentru ca, odată socotiți neprihăniți prin harul Lui, să ne facem, în nădejde, moștenitori ai vieții veșnice."
Da exact, nu pentru faptele ne mîntuie, dar faptele trebuie să existe, altfel credința e moartă, spune Hristos prin Iacov 2. Foarte simplu.

Citat:
Pavel spune ca odata ce suntem socotiti neprihaniti, vom fi automat mostenitorii ai vietii vesnice, ma gandesc ca si tu iti dai seama ca asta inseamna "mantuit". Nu eu te contrazic, ci Biblia pe care tu o imparti in parti pe care alegi sa le crezi si parti pe care le ignori.
Asta spui tu, nu spune Sfîntul Apostol Pavel. Biblia tu o împarți în părți și uiți de Iacov 2 și Filipeni 2, care spune să LUCRĂM. FAPTE. Altfel, CREDINȚA E MOARTĂ. Nu ești automat moștenitor al vieții veșnice, dacă trebuie să lucrezi cu frică și cu cutremur pentru viața veșnică, conform Filipeni 2, 12.

Citat:
De ce tii atat de mult la Iacov 2 ca si o dovada pentru mantuirea prin fapte, cand exista o explicatie foarte buna care spune ca Iacov se referea ca credinta care este doar o marturisire verbala fara o schimbar in inima este o credinta moarta. Nu credinta adevarata, deoarece credinta adevarata fa produce fapte, ci credinta asemanatoare demonilor care cred ca Isus exista, dar acea credinta nu ii va mantui, la credinta asta se referea Iacov. Vezi. Exista explicatii foarte corecte pentru Iacov 2, dar tu nu ai nicio explicatie pentru Efeseni 2:8, 2 Corinteni 5:17, Tit 3:5, Ioan 3:16, si zeci de alte versete, care nu numai ca spun ca mantuirea e doar prin fapte, si resping cu vehementa orice fapta motiv pentru mantuire. Cum explici aceste lucruri? Adevarul e ca nu ai nicio explicatie, ci tu alegi sa le ignori.
Pentru că acolo e BIBLIA ! Și nu o poți scoate afară. IACOV 2, nu poate fi dat afară din BIBLIE ! Nici Filipeni 2 !
FAPTE, să LUCRĂM. Altfel credința e moartă. Deci mîntuirea, vine DOAR prin credința dreaptă, fără erezie, lucrarea faptelor și harul prin care am fost chemați și izbăviți, dacă avem credința fără erezie și dacă am lucrat faptele bune.
Deci Efeseni 2, 8, Tit 3, 5 Ioan 3, 16, NU CONTRAZIC Iacov 2 și Filipeni 2 ! Doar compleatză, întregesc ! Arată Adevărul și sfărîmă ereziile. Arată, că harul lui Hristos, prin care am fost izbăviți, VINE să ne MÎNTUIASCĂ, numai și DOAR DACĂ, avem dreapta credință creștină, fără erezie, și dacă am lucrat faptele bune ale credinței. Doar atunci vine harul izbăvitor, și are loc oferirea mîntuirii, dacă vede Hristos că nu am omorît credința creștină, cea fără erezie, conform Iacov 2, și dacă am LUCRAT, cu frică și cu cutremur faptele luminii, conform Filipeni 2, 12. Atunci harul lui Hristos izbăvitor, ne va oferi MÎNTUIREA !
Altfel, fapte bune poate face și oricine nu e creștin, sau pot face și ereticii, dar NU se mîntuiesc, fără credința creștină cea UNA. Și invers, și un creștin autentic, în credința cea UNA, adică ortodox, NU se va mîntui dacă nu are fapte, deși are credința dreaptă.
Îți amintesc iarăși, la Matei: "Nu oricine îmi zice Doamne Doamne" și ereticii se sperie și spun că au fapte, cum Doamne? "nu în numele Tău, minuni am făcut, și morți am înviat?" Și nu se vor mîntui. Pentru că minuni și semne, spune Biblia că vor face și hritoșii mincinoși, cărora ereziile slujesc. Le va zice Hristos: "Plecați de la Mine, căci Eu nu vă cunosc pe voi, cei ce lucrați fărădelegea", adică ereziile. Și islamismul este o erezie, ca protestantismul. Repet: VINO ACASĂ ! În creștinism, ca să te poți mîntui.

Romani 10:11 "Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit."
Vrei sa spui ca si in cazul acesta, "mantuit" inseamna orice altceva numai "mantuit" nu?[/quote]
Da, vei fi mîntuit ! În Biblia Creștină (nu eretică), spune te vei mîntui. Deci nu spune că ești gata mîntuit ! Trebuie să ai și fapte, altfel credința fără fapte este moartă.

Citat:
Trebuie sa fi orb sa nu vezi, ceea ce spune Pavel. Pavel nu numai ca spune ca mantuirea se obtine doar prin credinta, el spune in acelasi pasaj ca nu suntem mantuiti prin fapte. Asa ca ideea ta ca uneori se vorbeste despre mantuirea prin credinta, si alta data prin mantuirea prin fapte, este o idee gresita. Pavel vorbea clar impotriva faptelor ca motiv pentru mantuire.
Da. Pavel spune de mîntuirea prin credință, iar Iacov spune de mîntuirea prin fapte. Nu se exclud unul pe altul, ci se completează. Trebuie acestea două, credința cea dreaptă, Una, fără erezie, și lucrarea faptelor luminii, fără de care credința e moartă.
Dar nu cred că înțelegi, că te ține strînd hristosul mincinos.

Citat:
Atunci cand credem cu adevarat in Isus, neprihanirea Lui ne este atribuita noua, si asta e singura metoda de a intra in cer. Apocalipsa 21:27 spune "Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăiește în spurcăciune și în minciună; ci numai cei scriși în Cartea Vieții Mielului." Atunci cand vei sta inaintea lui Dumnezeu bazandu-te 100% pe faptele, neprihanirea si meritele lui Isus, atunci vei sta inaintea lui plin de incredere. Altfel, nu ai cum sa ajungi in cer bazandu-te pe faptele tale, crezand ca iti poti cumpara mantuirea cu faptele tale. In Isaia 64:6 scrie "Toți am ajuns ca niște necurați, și toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită." -> Chiar si faptele noastre bune sunt niste lucruri urate inaintea lui Dumnezeu. Faptele noastre bune nu ne pot sterge faptele noastre rele. Deci, ori mergem in iadul vesnic ca sa platim pretul pentru ele, ori ne incredem 100% in Cel care a platit pedeapsa in locul nostru. Alta alternativa nu este
Ai spus o erezie. -NU- ne este atribuită neprihănirea lui Hristos, fără ca noi să luptăm pentru ea ! Biblic îți dovedesc, iarăși !

Trebuie să ne SILIM, adică să ne obligăm spre ea, spune la Luca 16, 16. Pentru că trupul vrea cele ale trupului, care sunt contra celor ale duhului, care vrea cele ale duhului, spune la Romani. De aia trebuie să ne silim spre Împărăția Cerurilor.
"Împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea." - Matei 11, 12.
Da? Cum spune la Luca 16, 16, așa și la Matei 11, 12. Străduință, silință ! ca să poți lua neprihănirea lui Hristos.
Altfel NU te mîntuiești !
Hristos și-a făcut partea ! Anume că îți oferă POSIBILITATEA, sau poți spune ȘANSA, ca tu, om muritor păcătos și bolnav (nu sfînt, cum spun ereticii protestanți) să TE SILEȘTI, sau SĂ TE STRĂDUIEȘTI, spre Împărăția Cerurilor. Este C-L-A-R ? E limpede ?

Citat:
TE ROG RASPUNDE-MI LA ASTA: De ce a murit Hristos pe cruce?
Întrebare retorică. Dar răspund. Hristos a murit pe Sfînta Cruce (sfințită de sîngele Lui), și a înviat a 3-a zi după Scripturi, Duminica, (iar creștinii cinstesc ziua învierii, nu sămbăta, sabatul iudaic), ca să se împlinească profețiile, Scripturile, de a oferi posibilitatea mîntuirii omenirii căzute ! Și creștinii, cred în EL și fac fapte bune, silindu-se și străduindu-se, conform Scripturii, să poată fi mîntuiți. Amin.

Nu mai sta în erezie ! Că nu te vei mîntui ! Ci vei merge în iad, ca toți ereticii.

Bucurii.
Reply With Quote