View Single Post
Vechi 19.03.2014, 07:22:57
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerinul Vezi mesajul
NU are nicio legatura asistarea la nastere cu faptul ca esti un tata mai responsabil si mai bun. E vorba de o emotie pe care unii o tolereaza, altii nu. Ca sa raspund la intrebare. Dupa cum a postat si antiecumenist - citatul din Sf. Ioan Gura de Aur - felul cum iti cresti copilul arata ce fel de parinte esti.
Insa, problema nu a fost pusa asa ci la modul 'ce oameni dezaxati ca se uita la dilatatia nevestii in timp ce copilul isi scoate capul. scarbos'. Nu a fost chiar asa in timp real, dar de ex. eu am stomac sa ma uit live la lucruri fata de care multi si-ar intoarce capul, si pe strada daca vad pe cineva cazut pe jos in sange opresc masina si ma duc sa il ridic fara nicio repulsie (am avut multe cazuri). Nu e lauda sau virtute, dar pur si simplu imi lipseste acel ceva care sa imi faca sila.
Exact cum spuneati, fiecare este diferit, dar sa nu punem pumnul in gura doar ca altii procedeaza diferit.

@aubergine

Tonul poate parea inflamat pentru ca discutiile s-au purtat in alb si negru. Eo tabara care considera ca nasterile acasa sunt facute de oameni dezaxati in cautare de senzational si mare show, iar ceilalti care spun ca e ceva normal intr-un sistem bolnav in care riscul mare nu e sa se imbolnaveasca copilul acasa ci sa ia vreun stafilococ din spital.

Fiecare ia propria decizie. Numai sa fie in cunostinta de cauza si temeinic documentat despre toate variantele. Altfel... Doamne ajuta!
Slava Domnului,abia in urma acestui mesaj v-am inteles pe deplin si asta pt ca ati avut disponibilitatea sa-mi explicati in detalii.
Aici v-am inteles deoarece ca si dvs am si eu acea caracteristica care ma face sa nu-mi fie sila la vederea unor grozavii,la care altii fie vomeaza,fie lesina.

In fine,ce sa mai fac off topic degeaba,ma iertati daca v-am judecat gresit intentiile si mi-am facut opinii gresite despre cei care au sange rece sa priveasca o nastere in direct.
Pana la urma nu multe sotii se pot lauda cu sotii lor in privinta asta,majoritatea fie lesina ,fie nu mai manca in ziua respectiva :D
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 19.03.2014 at 07:26:12.
Reply With Quote