Subiect: Purgatoriul
View Single Post
Vechi 06.01.2008, 16:36:07
leloup leloup is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.04.2007
Locație: Romania, Moldova
Implicit

Am citit tot ceea ce ati scris. MariaB, daca un om s-a straduit sa scape de patimi si nu a prea reusit... atunci inseamna ca nu s-a straduit destul. Ca D-zeu nu ne da ce nu putem cara.

Dar sa zicem ca un om curat 90%, inca ii mai place sa injure sau inca nu se poate opri de la a riposta manios atacatorilor sai. Atunci, D-zeu, cand il judeca personal, stie daca el e bun sau nu. Argumentezi ca nimic impur nu intra in rai. Dar tine minte ca dupa moarte, sufletul nu va mai fi chinuit de aceste patimi(nu mai are nevoie de manie, alcool etc), asa ca ce a facut deja s-a facut. Te culci cum iti asterni! Asa-zisul foc din purgatoriu pare a fi o spalatorie automata, daca "masina" este putin prafuita. Dar D-zeu nu se uita dupa praf, cu dupa ce este omul inauntrul sau.

Spnea cineva ca ar fi prea de tot ca sa nu existe si Purgatoriu, ca ar fi raiul cam gol.Ei si? Ti se pare nedrept? Ce conteaza cati is in rai si cati in iad, in leg cu Purgatoriul? NU zic ca nu ar fi mai bine si mai usor. Dar inca nu s-au adus destule argumente, dovezi ca Purgatoriul ar exista.

Poate Purgatoriul e pe Pamant, huh? Ca acel foc ne va curati de pacate nu seamana cu transformarea si incercarea la care suntem supusi aici, pe Pam? Suntem aci ca sa ne curatim de pacatul originar si belele provocate de el.

Dar spune-ti ca Purgatoriul e dupa Judecata, ca si cum te-ar trimite la spalatorie. Duhul e ceva foarte abstract, asa ca spalatoria nu prea are ce curata. Ca daca are duhul rautate in el... nu prea poate fi denumit bun, chiar daca rautatea e mica.

De asemenea, stiti ca dupa judecata asta va mai fi cea de pe urma. Asa ca nu tre sa fiti asa speriati daca nu exista purgatoriu. Ce indura acela cu doar oleaca de rautate in iad poate il absolva pt urmatoarea judecata, cea finala. Si poate exista diferite greutatzi in iad, pe masura fiecaruia, pt cel cu chestii mici fiind ceva care sa il vindece.

Din ce am intelesm, din ce spune BC, judecata e cam asa. Intram in o casa dupa moarte, in hol. Casa are 2 camere: una rai, una iad. In hol suntem judecati. Purgatoriul ar fi o camara, sau locul unde unii, care inca nu s-au descaltat de tot, sunt pusi "la colt" pt o perioada, pana se descalta de tot si pot intra in camera-rai. Eu , insa, cred ca dupa moarte, intram in acea casa fara haine-numai noi in sine, si dupa acest sine,suntem expediati ori in iad ori in rai.
Reply With Quote