Subiect: Bucate de Post
View Single Post
  #236  
Vechi 03.04.2014, 17:23:25
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Chimion, nu este acelasi lucru, atentie.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Chimen
http://ro.wikipedia.org/wiki/Chimion

Deocamdata vinetele sunt scumpe, eu am puse la congelator de anul trecut, coapte, e drept, dar prefer sa le maninc asa, fara sos si condimente, chiar si fara sare.
Cand au sa se mai ieftineasca, chiar sunt curios ce gust au asa, crude.

Nu sunt de acord cu preparate sofisticate, cu multe condimente, de altfel cred ca asta ar fi cam impotriva scopului postului, printre care cred ca cel mai importanta ar fi controlul pornirilor pantecelui, ori se pare ca noi cautam retete prin care sa putem face pantacele cat mai fericit chiar si cu mancarea de post.

Si uitam cam de ce este interdictia pentru ulei de ex. in cursul saptamanii..
Vinetele crude sunt amare,ai nevoie sa fie taiate cat mai marunt si presarate cu sare apoi pastrate cu orele ca sa se scurga cat mai mult suc toxic.
De ce crude? Unele legume sunt toxice servite asa.
De exemplu pt cei cu probleme gastrice acest aperitiv ar fi ca o mitraliera in stomac! Atentie!
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote