View Single Post
Vechi 24.04.2014, 11:31:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Adica vrei sa spui ca aia nu stiu ca nu sunt vrednici, duhovnicul nu stie ca nu sunt vrednici..pur si simplu sunt supervrednici dar nu stie nimeni. nici ei nici duhovnicul, ca ar fi.
Nu trecem peste duhovnic și binecuvântarea lui, dar vrednic cine este? Sunt eu mai vrednic decât celălalt să mă împărtășesc? Nu. Domnul ne cheamă la Cină de fiecare dată în cadrul Sf. Litughii, însă eu nu mă străduiesc să-mi îndrept viața pentru a fi ”vrednic” și mereu refuz. În majoritatea rugăciunilor înainte de împărtășanie se repetă nevrednicia celui care se înpărtășește, dar noi apelăm la mila Domnului.
Majoritatea Sfinților Părinți însă, în baza tradiției apostolice și a părinților din primele veacuri (Ignatie Teoforul, Irineu de Lyon ș.a.), a practicat și a recomandat „oamenilor obișnuiți” (fără o harismă specială) împărtășirea deasă și chiar foarte deasă – sau mai corect: sistematică, considerând Împărtășania ca fiind „singurul remediu” împotriva patimilor, dar nu fără o nevoință ascetică.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si incearca sa raspunzi la intrebarea cu cati se impartasesc in bisericile preotilor care avocatesc deasa impartasanie sub motivul ca "asa e Liturghia", omul nu conteaza cum e, sa-si rupa (duhovniceste) gatul ca sa iasa numarul.
Eu nu cunosc asemenea preoti care sunt pentru deasa impartasanie indifernt cum e omul. Poate ne spui tu un caz și cum e pe acolo.
Reply With Quote