![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am un obicei din a judeca, îmi pare rău dacă așa se vede. Ar trebui să-mi pun semne de întrebare. Iar cu enervarea, se mai întâmplă. Perioade și perioade... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar depinde... In celelalte zile din saptamana cum stai cu postul? Miercuri, vineri, tii post? Ca pentru astea stiu sigur e canon (desi iarasi, nu pot face o trimitere exacta).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt curios in biserica unde slujeste pr. Pruteanu, cati credinciosi sunt la impartasit in zilele obisnuite de duminica, fata de cati sunt prezenti in biserica. Valabila intrebarea si pentru altii care stiu parintei care sunt promotorii "desei impartasanii", cati din biserica lor se impartasesc in fiecare duminica.
|
|||
|
|||
![]()
Ei, atunci poate mai adaugi putina nevointa :)
Posturile scurte, de 12-18 ore chiar, pot fi de ajutor in ideea ca ai putea incepe sa tii post negru de o zi sau doua macar.
|
|||
|
|||
![]()
Mai demult, oamenii care mergeau la Sfânta Liturghie se împărtășeau, iar una din condiții era nemâncatul. Apoi chiar dacă nu ne împărtășim, mai întâi ne rugăm dând astfel Domnului întâietate, apoi luăm anafură, după care mâncăm, bineînțeles, doar cine vrea și cine poate, excepție fac cei bolnavi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt curios cum comentezi îndemnul ”Luați mâncați...” repetând ca papagalii acest îndemn, iar mirenii refuză politicos pentru că nu sunt vrednici. Și uite așa schimbăm noi sensul Sf. Liturghii, transformând-o într-un spectacol de teatru în care preotul vorbește singur, iar mirenii sunt spectatori și nu actori. |
|
|||
|
|||
![]()
Adica vrei sa spui ca aia nu stiu ca nu sunt vrednici, duhovnicul nu stie ca nu sunt vrednici..pur si simplu sunt supervrednici dar nu stie nimeni. nici ei nici duhovnicul, ca ar fi.
Si incearca sa raspunzi la intrebarea cu cati se impartasesc in bisericile preotilor care avocatesc deasa impartasanie sub motivul ca "asa e Liturghia", omul nu conteaza cum e, sa-si rupa (duhovniceste) gatul ca sa iasa numarul.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.04.2014 at 11:07:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pastorala Sfantului Sinod la Duminica Ortodoxiei din anul Domnului 2014 ”Nu trebuie sa uitam, asadar, ca in Biserica Il avem prezent pe Hristos, Care Se Jertfeste pentru noi la fiecare Sfanta Liturghie si ne asteapta sa redevenim icoana a Sa, prin primirea Sfintei Impartasanii, prin cunoasterea si implinirea prin fapte a invataturilor Sale, pentru ca „oamenii care se impartasesc cu Trupul cel Sfant al lui Hristos si beau Sangele Lui participa si devin partasi firii dumnezeiesti, caci se unesc cu Dumnezeirea dupa ipostas, iar cele doua firi sunt unite dupa ipostas, in chip nedespartit, in Trupul lui Hristos, cu care ne impartasim”(Ibidem, p. 145.). ” |
|
|||
|
|||
![]()
1. Unde scrie acolo ca ar trebui sa te impartasesti saptamanal?
2. Eviti raspunsul, dar nu-i nimic, este si asta un raspuns in sine.