View Single Post
Vechi 26.04.2014, 06:06:23
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Iubirea

Iubirea este si ea tot un fenomen dependent, ca orice alt aspect al realitatii. Deci nu are o esenta ultima, in sine.

Pentru fiintele aflate in fluxul schimbarii, iubirea insasi este schimbatoare, sufera permanent mutatii.

Iubirea este un fenomen dependent de perceptia “frumosului/frumusetii”...
Dumnezeu este Iubire, deci are esență în sine și nu depinde de nimic, ci toate depind de Iubirea Lui.

Citat:
Daca facem referire la “Iubirea Dumnezeiasca”, atunci in mod necesar trebuie sa intelegem “Frumusetea Dumnezeiasca”...
Nu pot face referire la altceva fiindcă numai Dumnezeu este Iubire; restul e vânare de vânt.
14. M-am uitat cu luare aminte la toate lucrările care se fac sub soare și iată: totul este deșertăciune și vânare de vânt.(Ecclesiastul1,14)

Citat:
Dumnezeu este atotputernic fiindca este miezul oricarui aspect al realitatii, pe care il potenteaza, fara insa ca El sa fie compus, cum sunt fenomenele vazute sau nevazute. Pentru ca este sursa oricarei miscari, spunem ca este Atottiitor...
Îmi pare rău să vă contrazic, dar pe Pământ nu se vede că Dumnezeu este miezul oricărui aspect al realității.
Dumnezeu este Atotputernic fiindcă este plin de Iubire, iar Iubirea Lui se oferă necontenit fără să aștepte nimic în schimb: Iubire necondiționată; dacă ar aștepta ceva la schimb atunci n-ar mai fi Dumnezeu. Oferta lui veșnică de Iubire nu depinde de nici un răspuns și nu poate fi stăvilită; de aceea e Atotputernic.

Toate celelalte sunt inter-condiționate, Iubirea nu.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote