"Ești sigur că Biserica a fost/este împotriva științei?"
Da
"El va ridica steag pentru neamuri și va aduna pe cei risipiți ai lui Israel și va strânge la un loc pe cei împrăștiați ai lui Iuda din cele patru colțuri ale pământului." (Isaia 11:12)
"Ca să apuce pământul de colțuri și să scuture pe nelegiuiți de pe pământ?" (Iov 38:13)
"Când El privea până la marginile pământului și îmbrățișa cu ochii tot ce se află sub ceruri," (Iov 28:24)
"Vedenia pe care am avut-o, când eram culcat în patul meu, a fost: "Mă uitam și iată un copac în mijlocul pământului, înalt foarte.
Copacul creștea și era puternic și vârful lui ajungea până la cer și se putea vedea până la capătul pământului." (Daniel 4:7-8)
Suprafata Pamantului nu are mijloc si nici capat.
"Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor." (Matei 4:8)
Toate imparatiile lumii ar putea fi vazute de pe un munte doar daca Pamantul ar fi plat.
Exista si teisti care afirma ca Biblia arata ca Pamantul nu este plat prin urmatoarea fraza:
"El stă în scaun deasupra cercului pământului" Isaia 40:22
Prin expresia "cercul pamantului" se referea la cerc, nu la sfera. Pentru ei, Pamantul era un disc.
Galileo, Copernic, Kepler, și mulți alții, au fost chinuiți de biserică. Ce ziceau ei, era împotriva Bibliei, așa că biserica a făcut tot posibilul să îi oprime.
"De ce este împotriva meditației, a explorării interioare?
Ești sigur de asta?"
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...oza-80941.html
Uite ce expuneri au creștinii ortodocși, despre meditație, hipnoză, explorare interioară.