View Single Post
Vechi 18.05.2014, 21:37:18
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Iubirea, deși este pomenită inflaționar ca entitate lexicală, este atât de străină de lumea aceasta încât realitatea ei existențială este aproape insuportabilă pentru omul căzut. Asta arată, printre altele, și cât suntem de nepregătiți pentru modul de existență al Împărăției. Ne place să vorbim despre iubire, dar nu o suportăm în realitatea noastră cotidiană. La impasul acesta, spune maestrul meu, o soluție este învățarea, concomitent cu agonisirea puterii de a iubi care este un dar nu de la ci din Dumnezeu, meșteșugului traducerii și dozajului ei atâta cât poate duce și suporta fiecare.
Și mi-a mai spus că în lumea aceasta iubirea este vectorul și pregustarea Împărăției, iar în cealaltă este cel mai mare chin pentru cei care n-au dobândit-o, și, mai rău, pentru cei care au refuzat-o atunci când erau în situația de beneficiari ai ei.
E trist ca a trebuit sa ajungi aici, pentru ca noi sa aflam de la tine revelatii pe care singuri nu le putem avea. Macar daca am reusi sa intelegem ceva din asta, desi nu e putin lucru sa fii chiar mijlocul prin care ceilalti ajung sa se intelepteaasca... Sa nu-ti fiu sminteala, Mihail, dar in general doar mucenicii aveau aceste privilegii...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote