![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Dragii mei, o să vă cer în primul rând iertare pentru că nu am posibilitatea acum să scriu răspunsuri personale, deși sunt conștient că intervențiile voastre ar merita cu prisosință asemenea răspunsuri.
Aduc doxologie din toată ființa mea Domnului, nu doar pentru că am supraviețuit fizic situației limită de joia trecută, ci mai ales datorită faptului că, în mila Lui nesfârșită, mi-a arătat cu această ocazie, pe care ezit acum să o caracterizez ca nefericită, zorii unei altfel de vieți. În mod paradoxal, este exact ceea ce mi-am dorit, este acea modificare substanțială a ființei, despre care până acum am vorbit mai mult decât am experimentat. Din această cauză, și nu numai, am numit această experiență șoc metanoetic. Desigur, sunt conștient că abia acum începe greul și adevărata luptă, fiindcă dracii nu sunt sub nicio formă de acord cu asemenea salturi de nivel ontologic. Mai știu că am de echilibrat teoria cu practica, de înlăturat multe frâne ale învierii numite patimi, pe scurt, am treabă multă cu mine însumi. Cu toate recomandările medicilor, nu voi renunța să încerc și să învăț să iubesc din ce în ce mai curat și mai adânc. Pentru că nu iubirea era să mă ucidă, ci tristețea refuzului ei. Sau/și tristețea constatării că sunt incapabil încă să o transfer din trăire în faptă în așa fel ca ea să fie recunoscută fără echivoc drept realitate a vieții și nu doar a cuvintelor. Acum o oră am discutat cu maestrul meu, la telefon, această chestiune. Mi-a spus ceva de care ar trebui să ținem cont cu toții. Iubirea, deși este pomenită inflaționar ca entitate lexicală, este atât de străină de lumea aceasta încât realitatea ei existențială este aproape insuportabilă pentru omul căzut. Asta arată, printre altele, și cât suntem de nepregătiți pentru modul de existență al Împărăției. Ne place să vorbim despre iubire, dar nu o suportăm în realitatea noastră cotidiană. La impasul acesta, spune maestrul meu, o soluție este învățarea, concomitent cu agonisirea puterii de a iubi care este un dar nu de la ci din Dumnezeu, meșteșugului traducerii și dozajului ei atâta cât poate duce și suporta fiecare. Și mi-a mai spus că în lumea aceasta iubirea este vectorul și pregustarea Împărăției, iar în cealaltă este cel mai mare chin pentru cei care n-au dobândit-o, și, mai rău, pentru cei care au refuzat-o atunci când erau în situația de beneficiari ai ei. Vouă, tuturor, mulțumiri și metanie de recunoștință de la cel care a primit atâta iubire de la voi! Mihai
|
|||
|
|||
|
Mi-au dat lacrimile citind tot ce este postat aici! Sa dea Dumnezeu sa reusim sa iubim asa cum vrea El!
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
însă inima mea e nesimțitoare, nici măcar nu e în stare de acea tristețe... Dumnezeu știe de ce ! (are El motivele Lui, bănuiesc) Eu doar sper să se despietrească și să dea rod într-o bună zi. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
Bine ar fi să ne vindecăm cu toții de întristare, care cred că este un păcat întrucât ne vine din neîmpliniri omenești și cel mai adesea din cauza nevoii vitale de a iubi o persoană în carne și oase. Și pierdem, când suntem triști, simțirea mângâierii Domnului, a harului, deci. Însă chiar dacă știi asta, nu o poți birui singur, iar felul în care vine ajutorul lui Dumnezeu este adesea paradoxal sau chiar năucitor. Poate că ți-a zguduit întreaga viață, ca să-ți schimbe așezarea, pentru că se pare că te-ai ales cu una nouă. N-am trecut prin ceva asemănător, și ceea ce ai învățat din această experiență cred că ne este util tuturor; chiar dacă vom avea cu toții parte, la modul personal, de propriile experiențe ale diverselor dureri, încercări și, în cele din urmă, a morții. Să ne ajute Dumnezeu să fim și noi treji și mereu receptivi la mesajele pline de dragoste ale Lui, mai ales atunci când împrejurările par a arăta exact contrariul. P.S. Nu este cazul să răspunzi fiecărui mesaj. Cel mai important este să te refaci în liniște. Last edited by CristianR; 18.05.2014 at 23:07:02. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nadajduiesc ca intrebarile mele iti vor da ocazia sa ne vorbesti de cele pe care tu le consideri frumoase in viata ta si nu te vor mahni ci vor fi prilej de bucurie. Jeni Last edited by Jennyy; 21.05.2014 at 08:41:34. |
|
|
|||
|
|||
|
Complicata exprimare, dar cat de mult adevar contine! De fapt contine tot Adevarul. Este acelasi adevar pe care Eminescu la subliniat zicand "Ne succedem generatii si ne credem minunati..." Multumesc lui Dumnezeu, care mi-a randuit sa am iscusinta necesara pentru a intelege vorbele de mai sus.
|
|
|