View Single Post
Vechi 18.05.2014, 22:01:18
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Cu toate recomandările medicilor, nu voi renunța să încerc și să învăț să iubesc din ce în ce mai curat și mai adânc. Pentru că nu iubirea era să mă ucidă, ci tristețea refuzului ei. Sau/și tristețea constatării că sunt incapabil încă să o transfer din trăire în faptă în așa fel ca ea să fie recunoscută fără echivoc drept realitate a vieții și nu doar a cuvintelor.
Poate că prin încercarea asta Dumnezeu te-a vindecat de această tristețe, deschizându-ți ochii către zorii noi de care ai spus mai sus.

Bine ar fi să ne vindecăm cu toții de întristare, care cred că este un păcat întrucât ne vine din neîmpliniri omenești și cel mai adesea din cauza nevoii vitale de a iubi o persoană în carne și oase. Și pierdem, când suntem triști, simțirea mângâierii Domnului, a harului, deci. Însă chiar dacă știi asta, nu o poți birui singur, iar felul în care vine ajutorul lui Dumnezeu este adesea paradoxal sau chiar năucitor.
Poate că ți-a zguduit întreaga viață, ca să-ți schimbe așezarea, pentru că se pare că te-ai ales cu una nouă.
N-am trecut prin ceva asemănător, și ceea ce ai învățat din această experiență cred că ne este util tuturor; chiar dacă vom avea cu toții parte, la modul personal, de propriile experiențe ale diverselor dureri, încercări și, în cele din urmă, a morții. Să ne ajute Dumnezeu să fim și noi treji și mereu receptivi la mesajele pline de dragoste ale Lui, mai ales atunci când împrejurările par a arăta exact contrariul.

P.S. Nu este cazul să răspunzi fiecărui mesaj. Cel mai important este să te refaci în liniște.

Last edited by CristianR; 18.05.2014 at 22:07:02.
Reply With Quote