Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Ideea e ca eu nu vad mantuirea ca tine;
|
Chiar sunt curios. Cum vezi tu mantuirea?
Citat:
Si prefer sa am propriile mele pareri
|
Care se bazeaza pe ce atunci cand vine vorba de credinta?
Citat:
decat sa preiau orbeste parerile cuiva,
|
Cine ti-a spus sa preiei orbeste? Cine ti-a spus ca atunci cand "inveti" credinta nu trebuie sa vezi si care sunt argumentele?
Citat:
voi suferi consecintele,
|
Presupunand ca ortodocsii au dreptate, esti sigura ca esti dispusa sa traiesti cu alegerile pe care le-ai putea face gresit o eternitate? Repet: o eternitate.
Citat:
Dumnezeu e Unul, dar nu avem e unde sa stim ca e ala ortodox sau catolic (inca nu se stie exact care religie a fost prima dintre astea doua). Dumnezeu a trimis POATE revelatii reformatilor si de-aia s-au despartit de catolici; nu o sa aflam niciodata asta; Dumnezeu lucreaza in feluri pecare nici macar sa le banuim pe toate nu putem; asa ca da imi asum riscul sa ajung dupa moarte in iad pentru ca eu cred in ceva ce nu imi impune societatea/media/parintii/traditia etc.
|
Gandeste-te logic. Care este "obiectivul" lui Dumnezeu? Crezi ca Dumnezeu ar trimite mai multe invataturi despre El cand El este Unic si adevarul nu poate fi decat unic?
Citat:
Voi aveti impresia ca daca v-ati fi nascut musulmani sigur ati fi ajus ortodocsi?
|
Si ce ai vrea sa regretam ca prin pronia Sa Dumnezeu a randuit sa ajungem ortodocsi?
Citat:
Nu, cel mai probabil ati fi crezut ca religia aceea e cea adevarata.
|
Raspunsul corect este "depinde". Tot ce putem face, in schimb, este sa ii multumim lui Dumnezeu ca nu am fost in situatia asta.