Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
Noi nu stim daca altii se inchina Dumnezeului adevarat sau nu.
Pentru ca lucrarea launtrica a fiecaruia nu este la vedere.
Chiar daca omul greseste in cele dinafara, gandul sau launtric nu-l putem vedea.
Deci trebuie sa fim cu bagare de seama cand spunem ca "Eu ma inchin Dumnezeului adevarat iar tu unuia Fals". Pentru ca in aceasta judecata ne indreptatim pe noi insine si osandim pe altii.
O facem ca si cum am stii adancul inimii celuilalt si am judeca miscarile dinlauntrul ei.
Judecarea celuilalt este o forma de violenta a mintii. Dar in esenta o violenta.
Una este sa nu fii de acord cu anumite argumente si rationamente; Una este neacceptarea lor si alta este 'condamnarea'.
'Judecarea' striga astfel "Eul tau este stramb - iar eul meu este drept'.
'Eul meu este drept pentru ca se smereste' - este un rationament care iese automat din duhul smereniei. Idem pt. 'Eul meu cere doar iertare, eul tau este ratacit.'
Eurile sunt pozitionate antitetic. Iar propriul eu intotdeauna pe 'latura buna'.
Paradoxal, 'smerenia' este folosita ca argument pentru a ridica din nou eul pe piedestal.
--------------------
Pana nu scapam de parerea de sine, suntem legati puternic cu lanturile iubirii de sine. Si toate actiunile noastre sunt colorate de egoism.
Fie ca cerem bogatii, sanatate, iertare sau mantuire. Iubirea de sine este acolo, prezenta in fiecare miscare a mintii.
Numai bine!
|
Ai luat din Budhism ceva, din crestinism ceva, din hinduism ceva, din ocultism ceva, le-ai amestecat si ai ajuns la concluzia ca poti ajuta alti oameni sa gaseasca calea corecta?. Iti repet, drumul spre iad e pavat cu bune intentii, degeaba esti smerit daca nu ai nici o treaba cu Dumnezeu.
Da stiu ca trebuie sa fiu cu bagare de seama cand spun ca eu cred intr-un Dumnezeu adevarat iar tu nu, dar pur si simplu stiu asta, tu nu ai cum sa intelegi, inca nu ai o certitudine ca ceea ce crezi tu e adevarat... Tu doar citesti, te documentezi, putin de colo , putin de colo, faci niste conexiuni cu ceea ce stii deja (chiar daca multe sunt doar iluzii) , gasesti 3-4 surse care iti prezinta acelasi lucru, imediat iti asumi "ceva-ul" ca pe un adevar. Ce te face sa crezi ca toate conexiunile pe care le-ai facut in ultimii ani nu au plecat de la niste premise gresite? daca ar fi asa ai realiza ca ai batut campii atata timp...
"Eul" meu nu condamna "eul" tau :) , tu incerci sa intelegi asta, eu nu fac asta deloc, mai ales ca si eu am trecut prin ceea ce treci tu. Eu doar iti spun ca bati campii. Degeaba ai anumite cunostiinte despre ceva daca ele pleaca de la premise gresite.