![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi nu stim daca altii se inchina Dumnezeului adevarat sau nu. Pentru ca lucrarea launtrica a fiecaruia nu este la vedere. Chiar daca omul greseste in cele dinafara, gandul sau launtric nu-l putem vedea. Deci trebuie sa fim cu bagare de seama cand spunem ca "Eu ma inchin Dumnezeului adevarat iar tu unuia Fals". Pentru ca in aceasta judecata ne indreptatim pe noi insine si osandim pe altii. O facem ca si cum am stii adancul inimii celuilalt si am judeca miscarile dinlauntrul ei. Judecarea celuilalt este o forma de violenta a mintii. Dar in esenta o violenta. Una este sa nu fii de acord cu anumite argumente si rationamente; Una este neacceptarea lor si alta este 'condamnarea'. 'Judecarea' striga astfel "Eul tau este stramb - iar eul meu este drept'. 'Eul meu este drept pentru ca se smereste' - este un rationament care iese automat din duhul smereniei. Idem pt. 'Eul meu cere doar iertare, eul tau este ratacit.' Eurile sunt pozitionate antitetic. Iar propriul eu intotdeauna pe 'latura buna'. Paradoxal, 'smerenia' este folosita ca argument pentru a ridica din nou eul pe piedestal. -------------------- Pana nu scapam de parerea de sine, suntem legati puternic cu lanturile iubirii de sine. Si toate actiunile noastre sunt colorate de egoism. Fie ca cerem bogatii, sanatate, iertare sau mantuire. Iubirea de sine este acolo, prezenta in fiecare miscare a mintii. Numai bine!
Last edited by florin.oltean75; 08.06.2014 at 11:54:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da stiu ca trebuie sa fiu cu bagare de seama cand spun ca eu cred intr-un Dumnezeu adevarat iar tu nu, dar pur si simplu stiu asta, tu nu ai cum sa intelegi, inca nu ai o certitudine ca ceea ce crezi tu e adevarat... Tu doar citesti, te documentezi, putin de colo , putin de colo, faci niste conexiuni cu ceea ce stii deja (chiar daca multe sunt doar iluzii) , gasesti 3-4 surse care iti prezinta acelasi lucru, imediat iti asumi "ceva-ul" ca pe un adevar. Ce te face sa crezi ca toate conexiunile pe care le-ai facut in ultimii ani nu au plecat de la niste premise gresite? daca ar fi asa ai realiza ca ai batut campii atata timp... "Eul" meu nu condamna "eul" tau :) , tu incerci sa intelegi asta, eu nu fac asta deloc, mai ales ca si eu am trecut prin ceea ce treci tu. Eu doar iti spun ca bati campii. Degeaba ai anumite cunostiinte despre ceva daca ele pleaca de la premise gresite.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
-------------------------- Poate ca te inteleg foarte bine! Poate ca am propriile certitudini pe care "tu nu ai cum sa le intelegi." (pe moment) Sunt forme de exprimare care impun, care pun bocancul in prag - si nu lasa spatii pentru argumente. Ori crezi ca mine, in felul meu, ori "bati campii". Poate ca acesta este modul de promovare cel mai eficient, cea mai convingatoare formula de convertire a celor rataciti. Imi pare rau, nu mi se potriveste. ------------------ Nu spun ca Dumnezeul tau este unul fals. Nu imi pot permite asa ceva. Nu te cunosc. Si chiar daca te-as cunoaste este ceva care ma depaseste cu totul. Nu imi arog adevarul absolut. Incerc sa fiu precaut si daca gresesc, sa fiu gata sa aplic corectiile de rigoare. --------- Ce premise sunt gresite in opinia ta? Numai bine!
Last edited by florin.oltean75; 08.06.2014 at 20:43:38. |
|
||||
|
||||
![]()
Legenda tantrelor Heruka
Se spune ca, in negura timpurilor, candva, universul a fost condus de un zeu mundan, numit Ishvara. Mandalele lui existau peste tot in aceasta lume, dar cele mai importante dintre acestea au fost cele 24 de lacasuri. Adoratorii ii sacrificau animale, ceea ce il incanta pe Ishvara, in schimb, acesta oferindu-le prosperitate si bogatii. Dar, Ishvara se opunea oricui incerca sa obtina eliberarea sau iluminarea. Sub influenta lui Ishavara, oamenii din acea vreme macelareau mii de animale, crezand ca erau acte de pietate si virtute. In fapt, acestia acumulau karma negativa foarte grea care-i priva de posibilitatea atingerii eliberarii sau iluminarii. Nemaiputand tolera aceasta situatie, eroii si eroinele celor cinci familii de Buddhasi l-au rugat pe Buddha Vajradhara sa intervina. La rugamintile acestora, Vajradhara s-a manifestat in forma lui Heruka si prin puterea binecuvantarilor a imblanzit inima lui Ishavara iar mandalele acestuia le-a preschimbat in unele proprii. Heruka nu a reabsorbit mandalele pe care le-a emanat in cele 24 de lacasuri, transformate in taramuri pure, lasandu-le intacte pana in ziua de astazi. Se spune ca acestea pot fi vazute de fiintele cu o karma speciala, pura. Dupa convertirea lui Ishvara, Buddha Heruka a dat diverse invataturi (esentializate, mai detaliate si extinse) cu privire la tantrele radacina Heruka.
Last edited by florin.oltean75; 21.06.2014 at 15:52:24. |
|
||||
|
||||
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Budism - Ce este Vacuitatea | florin.oltean75 | Alte Religii | 178 | 01.07.2016 21:08:39 |
Budism - decodificarea realitatii | florin.oltean75 | Alte Religii | 69 | 21.06.2014 09:45:16 |
Budism - Mantre | florin.oltean75 | Alte Religii | 40 | 14.03.2014 12:12:35 |
Budism-Despre cauzalitate | florin.oltean75 | Alte Religii | 42 | 25.08.2012 22:22:25 |
Budism - Lamrim | florin.oltean75 | Alte Religii | 4 | 06.12.2011 12:40:18 |
|