View Single Post
  #712  
Vechi 18.06.2014, 01:25:49
AlbertX AlbertX is offline
Banned
 
Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.066
Talking

Teoria care caută să explice misterele cosmosului - http://www.descopera.ro/dnews/127677...ele-cosmosului

Multiversul este deja o ipoteză susținută de mai mulți fizicieni (Teoria M), deși deocamdată pare imposibil de demonstrat. Totuși, teoria poate explica anumite mistere pe care savanții nu au reușit însă să le rezolve prin alte metode.

Imediat după Big Bang, Universul s-a extins cu o viteză uluitoare, potrivit modelului inflației, lăsând în urmă microunde (microwave background radiation, pe scurt CMBR) care sunt resturile acestei inflații.

În mod normal, Universul ar fi trebuit să se extindă simetric, în toate direcțiile, dar datele obținute de fizicienii cu ajutorul telescopului Planck al Agenției Spațiale Europene arată că de fapt Universul este asimetric.

În emisfera de sud a Universului, cele mai fiebinți și cele mai reci regiuni sunt mai strălucitoare și mai intense decât cele din nord, după cum se poate vedea în acest model realizat de fizicieni.



Prin urmare, care este explicația?

Există mai multe teorii, cea mai interesantă fiind cea potrivit căreia Universul nostru, parte a unui multivers, a intrat în coliziune cu un alt Univers vecin în momentul inflației, iar anomaliile pe care le vedem acum sunt „rănile” rămase în urma acestui impact.

Coliziunea s-ar fi produs la 380.000 de ani după Big Bang, cred fizicienii care susțin această teorie.

Potrivit altei ipoteze, Universul nostru s-ar fi „împiedicat” în el însuși, iar acum este „înfășurat” în jurul a trei dimensiuni, deși există de fapt mai multe dimensiuni ale spațiu-timpului. (11 dimensiuni ?)

O altă explicație ar fi că în emisfera de sud a Universului funcționează alte legi ale fizicii.

Datorită noilor date care vor fi obținute în acest an de telescopul Planck, fizicienii vor putea verifica aceste modele ale inflației și astfel vor reduce semnificativ numărul teoriilor. Astfel, ei vor putea realiza o hartă de polarizare a Universului.

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Intreaga metoda stiintifica se bazeaza pe un principiu (uniformism) care spune ca legile naturii sunt aceleasi, in timp si spatiu; nici nu ar avea rost sa se studieze daca s-ar schimba arbitrar.

Stiinta nu isi propune sa studieze creatia; insa chiar si speculatiile despre singularitatea initiala (bigbang) sau ce a urmat (inflation) se fac tot scriind ecuatii matematice, adica in cadrul unor legi ale naturii care se presupun valabile.
t4ilgunn3r, daca ai citit cu atentie articolul de mai sus, probabil ca ai dedus deja ca stiinta recunoaste ca principiul uniformist este cam eronat ... legile "fizicii" nu functioneza la fel peste tot in Univers ... inclusiv "gravitatia".

Concluziile sunt evidente pentru creationisti si absolut fara importanta pentru atei.

Last edited by AlbertX; 18.06.2014 at 01:37:52.