Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Albert, eu stiu ca iti/ne place sa crezi/credem buricul universului, sa ne consideram singurele fiinte rationale din univers,singurii protejati de Dumnezeu, dar cel mai probabil nu suntem.
|
Corinusha, mie imi place sa ma cred OM, creat de Dumnezeu si nu o maimuta evoluata fara suflet aparuta in urma unui accident chimic intr-un multivers infinit care se impiedica in el insusi. Unii cred in transmigrarea sufletului si cred ca intr-o viata anterioara au fost o furnica, altii cred in extraterestii, altii se inchina la fortele naturii ... ce ne-am face daca nu am fii cu totii diferiti in gandire ... probabil ca am muri de plictiseala.
"Cel mai probabil, nu suntem" singurii (oameni) din "multivers" nu are la baza decat o afirmatie sofista speculativa bazata pe nimic sau altfel spus bazata pe principiul sofist ca despre orice lucru se poate afirma simultan atat "ceva" cat si opusul acelui "ceva". Acest principiu sofist sta si la baza matematicii neeuclidiene, ati observat ?
Corinusha, pe baza acestui principiu sofist, pot sa afirm despre tine ca esti in acelasi timp o fiinta umana care te exprimi in acest spatiu virtual numit Forum Crestin Ortodox dar si ca esti un virus, o persoana non-umana, care din jocuri de cuvinte probabil alcatuiesti fraze. Sa nu ne mai lasam inselati de aceste aberatii sofiste,... ar fi foarte bine.
Este evident ca atunci cand despre un lucru afirmi atat "ceva" cat si opusul acelui "ceva", probabil ai probleme grave de logica sau mai rau, ai ceva probleme la mansarda. Exemplu: printr-un punct exterior unei drepte se poate trasa o unica dreapta paralela cu aceasta (geometria euclidiana); printr-un punct exterior unei drepte se pot trasa o infinitate de drepte paralele cu aceasta (geometria neeuclidiana). Libertatea (geometrica) este definita ca lipsa oricarui tip de contrangere (logica), dar acesta libertate este doar una iluzorie, abstracta, matematica si nu una reala.
De exemplu sa afirmi ca crezi in "Dumnezeu" dar in acelasi timp sa afirmi ca dracul nu exista, este doar o afirmatie sofista. Stim ca Dumnezeu a creat in prima zi (Facerea) "Cerul" si Pamantul si stim ca Sfintii Parinti ne spun ca "Cerul" se refera la lumea materiala nevazuta a ingerilor, deci automat deducem ca dracul, ca inger cazut, exista inca din prima zi a Creatiei. Sa nu uitam ca cerul instelat (multiversul ?), Soarele si Luna au fost create abia in ziua a 4-a.