“ Noi nu vom intra in iad pentru pacatele noastre, ci datorita nesimtirii noastre de a-L aduce pe Dumnezeu in iadul nostru, in haznaua noastra, de a-L intanli acolo ca sa ne scape, ca sa ne vindece , sa ne lumineze, ca sa ne sfinteasca. Asta e coborarea la iadul din suflet : constientizarea intregii neputinte si a suferintei pe care mi-o produce iluzia ca as putea sa fac ceva fara Dumnezeu. Cand ajungi sa vezi cat esti de neputiincios, de structurat pentru neputiinta, zici: vino, Doamne! “
“ Talantii “ mei sunt toate aceste defecte, toata aceasta mostenire, aceasta drojdire a paharului vietii mele care a ajuns la mine, ea trebuie data lui Dumnezeu sa o faca vin curat. Din iad ma scoate Hristos “
" Păcatul meu este otrava vieții mele, care se revarsă, în primul rând, asupra copiilor mei, în familia mea, apoi la vecini și în jurul meu! Când eu Îi dau păcatul lui Dumnezeu, El îl ridică de la mine și-mi dă harul Lui. "
" Plimbă-te prin templul Duhului Sfânt care este trupul tău! Mergi cu grijă, în vârful picioarelor, cu delicatețe, pentru că e lucrare sfântă acolo! Află acolo un loc de odihnă și stai. "
" Nu te mai uita în oglindă ca să vezi dacă ești sau nu frumoasă, pentru că vei iscodi să afli acolo cine știe ce imagine din clipurile publicitare! Uită-te în oglindă ca să vezi dacă nu ești ciufulită, dacă nu ești murdară pe față, dacă nu ți-ai pus puloverul pe dos! Iar ca să vezi cât ești de frumoasă, uită-te în icoana Maicii Domnului și zi: „Maica Domnului, nu-i așa că și eu sunt frumoasă?” Pentru că frumusețea ta e înăuntru. "
" Aprinde-te de Duhul Sfânt, dă-ți cu parfumul rugăciunii, spală-te cu Spovedania, hrănește-te cu Mântuitorul și cere bucurie de la Dumnezeu și atunci vei fi frumoasă pentru privirea duhovnicească, iar ochiul lumesc o să zică: 'Ce urâtă pare asta și ce bucuroasă e! „
" Iubirea dintre Fiul lui Dumnezeu și Tatăl este o naștere, o veșnică naștere. Când lucrăm la asemănarea noastră cu Dumnezeu, trăim de fapt această stare de permanentă naștere de sus. Nu mai trăim „după capul nostru”, nici după impulsurile și legile bio-psiho-sociale, ci și cu, în și prin Dumnezeu. Atunci viața noastră bio-psiho-socială se sfințește, se înduhovnicește. "
" Nu uitați, oameni buni, mătăniile și închinăciunile sunt cele mai puternice arme pe care ni le-a dat Dumnezeu în trupul nostru. "
" Frumusețea omului nu este în lut, ci în lumina dinlăuntrul lutului! "